PAKİSTAN'DA BİLONÇO BÜYÜYOR: ÖLÜ SAYISI 800'Ü AŞTI

PAKİSTAN'DA BİLONÇO BÜYÜYOR: ÖLÜ SAYISI 800'Ü AŞTI

Pakistan’nın güneyinde zaman zaman 47 dereceyi bulan hava sıcaklıkları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 800’ü aştı. Eleştirilerin hedefinde kriz karşısında yetersiz kalmakla suçlanan hükümet var.

Pakistan’ın güneyindeki Sindh eyaletini etkileyen aşırı sıcaklar nedeniyle ölenlerin sayısı 800’ü aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin kesin bir rakam verilmezken, binlerce kişinin de hastanelerde tedavi altına alındı.

Can kaybının en fazla olduğu bölgeyse Pakistan’ın güneyinde yer alan ve ülke ticaretinin merkezi olan Karaçi. 20 milyonluk kentte aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 780 olarak açıklanırken, bölgedeki morglarda yer kalmadığı belirtiliyor.

Eleştirilerin hedefindeki hükümet sorumluluk almıyor

Policeman sprinkles water on a colleague, who collapsed due to the heat, in a police van outside Jinnah Postgraduate Medical Centre in Karachi, Pakistan

Aşırı sıcaklar nedeniyle klima kullanımının arttığı, ancak bu durumun alt yapı yetersizlikleri nedeniyle uzun elektrik kesintilerine neden olduğu belirtilirken, buna ek olarak Karaçi’de su sıkıntısı da yaşanıyor.

Eleştirilerin hedefiyse krize çözüm üretmede yetersiz kalmakla eleştirilen Pakistan hükümeti var. Ancak hükümet yetkilileri, yaşanan sorunların federal hükümetin yetki alanında olmadığını söyleyerek sorumluluk almıyor.

Diğer yandan nüfusunun yüzde 96’sını Müslümanların oluşturduğu ülkede, Ramazan ayının başlamasının da bilançonun büyümesi neden olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz ay da Pakistan’ın komşu Hindistan’ı vuran aşırı sıcaklar nedeniyle 1800’den fazla insan hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı