O BAŞBAKAN'DAN SİLAHLANMA ÇAĞRISI

O BAŞBAKAN'DAN SİLAHLANMA ÇAĞRISI

Maliki'den 'halk komitesi' talimatı.

Başbakan Maliki’nin talimatıyla, IŞİD’e karşı savaşmak üzere orduya katılan gönüllüler bir 'halk komitesi' çatısı altında toplanacak.

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Falih Feyyad, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, "Başbakan Maliki, gönüllülerden oluşan bir halk komitesi kurulması yönünde talimat verdi. Irak hükümeti hem silah hem de mali anlamda tüm gönüllülere destek olacak güce sahip" dedi.

Komitenin oluşturulmasında, kişisel silahlara sahip olan ve askeri eğitimden geçmiş kişilere öncelik verileceğini ifade eden Feyyad, silah verilen kişilerin sokaklarda gövde gösterisi yapmaması uyarısında bulundu.

Feyyad, İran'dan Kudüs Güçleri Tugayı'nın, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle mücadele için desteğe geldiği yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Orduya katılım için yapılan başvurular, Musul’un Irak Şam İslam Devleti’nin eline düşmesi sonrasında Şii lider Ayetullah Ali Sistani'nin silahlanma ve IŞİD’e karşı savunma çağrısının ardından arttı.

Maliki'den yeni mesajlar

Bu arada Maliki, Irak askerlerine gerçekleştirdiği moral ziyaretinde IŞİD’e, “Siz bizimle paralı askerlerinizle savaşırsanız biz de bu vatanın özgür evlatlarıyla savaşırız” mesajı verdi.

Maliki Bağdat’ın güneyindeki Mahmudiye bölgesinde gönüllülerden oluşan 17. Birlik adlı askeri birliğe hitaben yaptığı konuşmada, “Sizin iradenizle Irak topraklarını bu teröristlerden temizleyeceğiz, terörist komplo bertaraf olacak” dedi.

Maliki askerlere Ayetullah Ali Sistani’nin “Sünnilere kardeşlerimiz demeyin bilakis can kardeşlerimiz deyin” birkaç ay önce söylediği sözlerini de hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı