Nato Füzelere Yer Beğenirken Çamura Battı

Nato Füzelere Yer Beğenirken Çamura Battı

NATO heyeti geniş güvenlik önlemleri altında Battalgazi İlçesi'ne geçti. Burada Atık Su Arıtma tesisinin arka kısmında bir araziyi incelemeye gitti. Bu sırada yabancı askerleri taşıyan askeri servis aracı toprak yolda çamura saplanınca çıkamadı.

 Bu sabah erken saatlerde il merkezinde bulunan Tulga 1 Kışlası'na giden heyette bulunanlar incelemelerini tamamladıktan sonra Altay Kışlası'na geçti. Burada da yaklaşık 1 saat süren inceleme işlemleri ardından NATO heyeti geniş güvenlik önlemleri altında Battalgazi İlçesi'ne geçti. Burada Atık Su Arıtma tesisinin arka kısmında bir araziyi incelemeye gitti. Bu sırada yabancı askerleri taşıyan askeri servis aracı toprak yolda çamura saplanınca çıkamadı. Otobüsten inen askerler yürüyerek Türk askeri yetkililerle birlikte arazi üzerinde inceleme yaptı.Ellerindeki haritadan da arazi yapısını inceleyen NATO askerleri kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarını cep telefonları ile görüntülerken askeri yetkililerden de bilgiler aldı.İnceleme ardından çamura saplanan otobüsün çıkarılması için yakın bir köyden traktör çağrıldı. Zincirle otobüsü kurtarmaya çalışan traktör başarılı olamayınca bir kepçe çağrıldı ve otobüs çamura saplandığı yerden çıkarıldı. NATO heyetinin Malatya’daki arazi incelemeleri sürüyor
 
DİYARBAKIR'DA NATO HEYETİ
 
Türkiye'nin Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle NATO'dan talep ettiği Patriot füze sistemlerinin kurulacağı yerlerin tespitiyle ilgili olarak NATO'dan gelen askeri heyetten 10 kişilik grup Diyarbakır'a gelerek çalışmalara başladı.
 
NATO'dan gelen ve dün ilk olarak Malatya'daki 7'nci Ana Jet Üssü'ne gidip incelemelerde bulunan NATO askeri heyetinde yer alanlardan bir grup dün gece geç saatlerde askeri uçakla Malatya'dan Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'ne gelen 10 kişilik heyete Türk subayları da eşlik etti.
 
Heyetin Diyarbakır'a kurulması planlanan Patriot Füze sistemleri için çalışmalara başlayan heyetin buradaki çalışmasının 5 gün süreceği belirtildi. Diyarbakır'da Körfez Savaşı döneminde Patriot Füzeleri'nin kurulduğu 4 ayrı noktada inceleme yoğunlaştı. Diyarbakır'a 6 ya da 8 başlıklı 2 Patriot füze rampasının yerleştirileceği, bunun için ilk malzemelerin de Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi.