Naim Süleymanoğlu'nun doktorundan kritik açıklama

Naim Süleymanoğlu'nun doktorundan kritik açıklama

Karaciğer yetmezliğinden yoğun bakıma kaldırılan ve şuuru kapanan dünya şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu'nun doktorundan hem iyi hem kötü haber var.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu, yoğun bakıma kaldırılırken, yattığı hastanenin başhekimi Mehmet Emin Güneş'ten açıklama geldi.

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu, karaciğer yetmezliğinden komaya girmişti. Doktorunun yaptığı açıklamaya göre Süleymanoğlu'nun bilinci açıldı hatta konuştu ancak eğer uygun bir karaciğer bulunup nakil yapılamazsa kaybedebiliriz denildi.

ŞUURU KAPALIYDI

Süleymanoğlu'nun doktoru bir açıklama yaparak, "Dün şuuru kapalıydı, şu anda daha iyi" dedi.

"Sayın milli haltercimiz bundan yaklaşık 15-20 gün önce de tekrar hastanemize yatmıştı. Takip ve tedavileri yapılmıştı. 2 gün önce bize kronik karaciğer yetmezliği nedeniyle müracaat etti. Ancak bilinci kapalıydı. Karaciğere bağlı enzimleri yüksek seyrediyordu. Biz hastamızı yoğun bakıma aldık" diyen Güneş, "Dün itibariyle yoğun bakımda kendisi. Şu an itibariyle şunu söyleyebiliriz; güzel bir gelişme olarak, bu sabah kısmen konuşuyor, sohbet ediyor, sorularımıza cevap veriyor. Herhangi bir solunumsal ya da kardiyal destek almıyor. 

KARACİĞER BULUNURSA KURTULACAK

Kronik karaciğer yetmezliğine bağlı enzim yüksekliği devam ediyor. Hastanın yoğum bakımda, iyi de olsa tedavisine devam ediliyor. Dün şuuru kapalıydı, şu anda daha iyi. Spor Bakanımız geldi, o ana kadar şuuru kapalı olan Süleymanoğlu, bize 'Hoş geldiniz' dedi. Çok sevindik. Sonuçta bir karaciğer yetmezliğidir ancak bir transplantasyonla (organ nakli) tedavi edilebilir" ifadelerini kullandı.

İŞTE O HABER

İlgili Haberler