Fatih Terim hakkında ' Dudak Uçuklatacak ' bir haber daha

Fatih Terim hakkında ' Dudak Uçuklatacak ' bir haber daha

Fatih terim'in alacağı rekor tazminatın yankıları hala bitmemişken, Türkiye gündemini sarsacak yeni bir gelişme daha ortaya çıktı

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) görevine son verdiği Fatih Terim'in sözleşmesinde yer alan madde ortaya çıktı. Terim eğer 15 ay boyunca başka takımda görev almazsa, federasyon kendisine 15 ay boyunca her ay 291 bin avro (1 milyon 193 bin TL) tazminat ödeyecek.

GÜNDEMDEN DÜŞMEK BİLMİYOR

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonunun yollarını ayırmasının ardından Terim'e ödeneceği iddia edilen 3.5 milyon avroluk tazminat Türkiye'nin gündemine oturdu.

Terim'in sözleşme fesih maddesi TBMM'nin de gündemine gelirken; hem yazılı hem de görsel basında birbirinden farklı iddialar ve yorumlar da gelmeye devam etti.

Peki Fatih Terim'in sözleşmesinde hangi maddeler yer alıyor, Terim'e ne kadar ödenecek ve hangi şartlar altında tazminat ödenir? Bu soru yanıt buldu.

TERİM İŞSİZLİK MAAŞI ALIRSA 15 AY SONUNDA 4 MİLYON 365 BİN AVRO ALACAK

Sporx'in özel haberine göre, 15 Kasım 2018'e kadar TFF ile sözleşmesi bulunan Terim, bu tarihe kadar (15 ay) herhangi bir takımda teknik direktör ya da sportif direktör olarak görev almazsa TFF tarafından her ay 291 bin avro (1 milyon 193 bin lira) tazminat alacak.

Terim'in 15 ay sonunda alacağı para toplam 4 milyon 365 bin avro olacak.

Terim, bu ay 15 içerisinde herhangi bir takımda görev alırsa, görev alacağı tarihe kadar TFF tarafından tazminatlar her ay eşit şekilde ödenecek ve Terim'in göreve başladığı tarihte bu tazminatlar tamamen ortadan kalkacak.

​Örneğin Terim, ekim ayında Galatasaray'da göreve başlarsa, TFF Terim'e ağustos ve eylül ayları için toplam 544 bin euro tazminat ödeyecek ve Terim'in sözleşme tazminat maddesi ortadan kalkacak.

İLGİLİ HABER VİDEOSU

×

Fatih Terim, herhangi bir takımda görev almazsa federasyondan 1 milyon 193 bin liralık maaşının ilkini ağustosun son gününde alacak.

Sporx ayrıca federasyon yönetiminden bazı isimlerin tazminat haberlerinin ardından Terim'e hiçbir ödeme yapılmaması yönündeki taleplerini TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ilettiklerini duyurdu.

İlgili Haberler