Meral Akşener'e Atatürk'ün akrabasından destek

Meral Akşener'e Atatürk'ün akrabasından destek

MHP''den ihraç edilen Meral Akşener'in arkadaşları ile birlikte kuracağı partiye hiç umulmadık bir destek geldi.

Mustafa Kemal Atatürk ile baba tarafından akraba olan Selin Söğütlügil, İngiliz Times gazetesine konuştu. 2019'da milletvekili adayı olabileceğini açıklayan Söğütlügil, Meral Akşener'in yeni kuracağı partiye katılabileceğinin işaretini verdi.

ATATÜRK'ÜN YAKTIĞI ATEŞ

BBC Türkçe'nin Times gazetesinden aktardığına göre "Atatürk'ün yaktığı ateşi parlamentoda sürdürmek isteyen mirasçı" başlığıyla yayımladığı haberde gazetenin Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith'e konuşan 47 yaşındaki Selin Söğütlügil, aday olmak istediği partinin Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olmadığını söyledi.

Söğütlügil, CHP'nin Atatürk'ün prensiplerine sadık kaldığını ama hedeflerine ulaşamadığını belirtti.

"MERAL AKŞENER'İN BİLDİRİSİ AKILLICA"

Kitapları yayımlanan bir şair olan 3 çocuk annesi Söğütlügil, "Meral Akşener'in  bildirisi akıllıca. Umarım karşılığını alır" dedi.

Söğütlügil, "Türkiye zengin geçmişi ve olgun tarihi ile dünyada önemli bir ülke. Gelecek vaadeden genç nüfusu ise en büyük kazancı. Özgür ve demokratik bir ülke istiyoruz" diye konuştu.

Londra'da yaşayan Selin Söğütlügil, Mustafa Kemal Atatürk'ün amcasının torunu Hayreddin Oytun Söğütlügil'in kızı.

SELİN SÖĞÜTLÜGİL KİMDİR?

6 Haziranda Lansing, Michigan State, Amerika’da doğdu.

İstanbul’da Şişli Terakki Lisesi ve İllinois’de St. Charles High School’u bitirdi. New York Fashion İnstitute of Technology ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sanat Tarihi okudu. Halen Londra’da Regents University, Film-Media and Drama School’da Senaryo ve Film Prodüksiyonu üzerine yüksek lisans yapmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı iş tecrübelerinden sonra edebiyat tutkusu onun yaşam aşkına ve amacına dönüştü. Jorge Luis Borges’yle başlayan “Büyülü Gerçeklik Akımı”nın dünyadaki öncüleri, şiir serüveninin temel ilham kaynağı oldu. Tanpınar, Neruda, Proust, Sartre ve Nietzsche’nin ışığını, duygu dünyasının bir yansıması olarak değerlendirdi.

Edebiyatın yanı sıra, küçük yaşlardan itibaren sporla ilgilendi. Dünya genelinde bazı maratonlarda yer aldı. Yüzme İhtisas Spor Kulübü yüzücüsü. Greenpeace, İnsan ve Hayvan Hakları Cemiyeti , Londra Ulusal Arazi Okçuluğu Cemiyeti ve Arkas Yelken Yarış Takımı üyesi. “Kanatlarım Aşk’tandı” isimli ilk şiir kitabı 2015 yılında yayınlandı. Dila, Cana ve Ata Aslan Tütüncü’nün annesi.

5-084.jpg

İlgili Haberler