Erdoğan'ın ' Türkçülük bölücülüktür ' sözlerine Akşener cephesinden sert tepki

Erdoğan'ın ' Türkçülük bölücülüktür ' sözlerine Akşener cephesinden sert tepki

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son "Türkçülük bölücülüktür " açıklamasına tepkiler yine sert oldu.

Geçmişte yaptığı bir doğu mitinginde "Biz Türkçülüğü ayaklar altına aldık" diyen ancak Kürt Açılımı politikasından vazgeçtikten sonra, aynı konuya tekrar dönmeyen AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son "Türkçülük bölücülüktür " açıklamasına tepkiler yine sert oldu. Muhtarlar toplantısında yapılan açıklamaya MHP sessiz kalırken, MHP'den ihraç edilen genel başkan adayları ve yeni parti kuruluşu aşamasında olan Meral Akşener'den set sözler geldi.

MERAL AKŞENER;TARİHİ BİLSEYDİ

Yeni parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener ise resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sn,CB keşke yüz sayfa Türk tarihi ve  dünya tarihi bilseydi, Gaspıralı ve Atatürk'ü anlasaydı Türkçülüğün manasını idrak ederdi. Yazık" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarayında düzenlenlediği 40. muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan, “Türk’üm demek hakkındır, Ama Türkçülük yapamazsın, Türkçülük bölücülüktür. Kürt’üm demek hakkındır, Kürtçülük yapmak bölücülüktür” dedi. Erdoğan'ın bu ifadeleri yoğun tepki çekti. Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın ardından bir açıklamada yeni parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener ve Koray Aydın'dan da yanıt geldi.

SADAKATİ BÖLÜCÜLÜK ZANNEDER

Meral Akşener’le birlikte yeni parti hazırlıklarını sürdüren Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’în sözlerine yönelik yaptığı açıklamada, "Türkçülük Türk milletine kayıtsız şartsız sevgi ve sadakattir. Sadakati Türk milletine olmayanlar Türkçülüğü bölücülük zanneder" demişti.

ATATÜRK'Ü OKUMAMIŞ ANLAMAMIŞTIR

Erdoğan’ın bu sözlerine bir cevapta Sinan Oğan’dan gelmişti. Sinan Oğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Türkçülük ile bölücü terörün ideolojisi Kürtçülüğü bir tutanlar devletin kuruluş fikrini, Atatürk’ü ve Ziya Gökalp’i okumamış, anlamamıştır!” diyerek tepki göstermişti.

KORAY AYDIN'DA SERT ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkçülükle ilgili sözlerine bir tepki de Koray Aydın’dan geldi. Aydın yaptığı paylaşımda, “Türkçülükle, Kürtçülüğü aynı şeyler olarak sunmak akıl tutulmasıdır” ifadelerini kullandı.

YILLAR İÇERİSİNDE ERDOĞAN'IN TÜRKÇÜLÜK ANLAYIŞI TIKLAYINIZ

5-085.jpg

İŞTE O PAYLAŞIMLAR

Sayın Cumhurbaşkanının “Türkçülük” hakkında söylediği sözler, Türkçülük fikri hakkındaki derin bilgisizliğini bizlere göstermiştir.Gerçi kendisi geçmişte de benzer ifadeleri kullanmış hatta “Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını” da söylemişti.Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e göre Türkçülük, Türk milliyetçiliğinin bir diğer adıdır. Türk’ün ruhuna ve faydasına uygun hareket etmektir.Yusuf Akçuralar, Ziya Gökalpler, Nihal Atsızlar, Erol Güngörler Türkçüdür, Türk milliyetçisidir. Bunların hangisi bölücülük yapmıştır?Türkçülükle, Kürtçülüğü aynı şeyler olarak sunmak ise ayrı bir akıl tutulmasıdır. Kürtçülük Barzani’dir, Apo’dur, bölücülüktür.Sayın Cumhurbaşkanına tavsiyemiz Ziya Gökalp’in “Türkçülüğün Esasları” kitabından başlayarak biraz okuma yapmasıdır.Gerçi kendisi “ben kitap okumuyorum, kitap özeti okuyorum” demiş bir kişi olarak pek de umut verici değildir.”

İlgili Haberler