Melih Gökçek istifasında son dakika gelişmesi

Melih Gökçek istifasında son dakika gelişmesi

Skandalları ile ünlü Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek 'in istifasına ilişkin gelişmelere Türkiye nefesini tutmuş beklerken Ankara'da ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Gökçek’in ‘son bir kez’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek istediği kulislere yansırken, bu görüşmenin havaalanında gerçekleşebileceği iddia edilmişti. Son dakika: Ankarada flaş iddia... Gökçek odasını topladı...

AYAK ÜSTÜ SOHBET

Gökçek'in havaalanında özel görüşme şansı bulamadığı, Erdoğan’la ayak üstü sohbet ettiği belirtildi.

Gökçek’e yakın kaynaklar, Gökçek’in Erdoğan’la son bir kez görüşme talebi olduğunu söyledi.

ODALARINI TOPLADI

Bu arada Gökçek’in hem Dikmen’deki başkanlık konutunda hem de belediyedeki makam odasındaki kişisel eşyalarını topladığı belirtiliyor.

 

Melih Gökçek'in istifa edeceği iddiaları gündemde yerini korurken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde polis ekipleri barikat kurmuştu.

SORUŞTURMALARIN KAPAĞI AÇILDI

CHP'li Yarkadaş Gökçek'in istifasına ilişkin "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli olan beş savcının yaptığı soruşturmaların kapağı açıldı. Savcılar her an düğmeye basabilir" mesajı paylaştı. Polis hareketliliğinin Gökçek'in istifası ile ilgili olmadığı öğrenildi.

APAR TOPAR ERDOĞAN'I KARŞILAMAYA KOŞTU

Öte yandan AKP yönetimi tarafından istifası istendiği iddia edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in şu dakikalarda İstanbul’dan Ankara’ya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı karşılamak üzere Esenboğa Havaalanı’na doğru yola çıktığı öğrenildi.

CHP'Lİ YARKADAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara kulislerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in bugün istifa edeceği ileri sürülüyor. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde çevik kuvvet polislerinin barikat kurduğunu bildirdi. Ancak polis barikatının istifa iddialarıyla ilgili olmadığı öğrenildi. Belediye binası önündeki polis barikatının Dikmen halkının imar değişikliğine ilişkin yaptığı basın açıklamasından kaynaklı olduğu kaydedildi.

Öte yandan CHP'li Yarkadaş, Gökçek'in istifasına ilişkin de çarpıcı iddialarda bulundu. Yarkadaş'ın açıklamaları şöyle:

1 - Melih Gökçek o gece Saray'da tam iki saat bekletildi. Görüşme ise sadece 22 dakika sürdü. Gökçek'e yakın medya bu gerçeği gizledi.

2- İddialara göre, görüşme biterken Erdoğan, "Benim canımı daha fazla sıkma..." dedi. Gökçek evine döndü. Ertesi gün ise şu oldu:

3- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli olan beş savcının yaptığı soruşturmaların kapağı açıldı. Savcılar her an düğmeye basabilir.

4- Savcıların elindeki dosyalar, çok kapsamlı ve detaylı. Bu konudaki brifingi ise konuyla ilgili eski bir bakan verdi. Şimdilik bu kadar...

5- Belediyenin önündeki polis hareketliliği, yapılacak olan bir İMAR PROTESTOSU ile ilgili olabilir. Dikmen halkı bugün açıklama yapacaktı.

İstifa / azletme tartışmaları sayesinde, medya kameralarını belediyeye çevirdi de Dikmen halkının imar sorunuyaşadığını kamuoyu öğrendi.

 

3-182.jpg

İlgili Haberler