Erdoğan direnen Gökçek'i köşeye böyle sıkıştırdı

Erdoğan direnen Gökçek'i köşeye böyle sıkıştırdı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yıllardır süren saltanatı artık yakında sona eriyor.

Melih gökçek'in yılan hikayesine dönen istifası sürekli " bu gün, yarın "derken giderek uzuyor. Erdoğan'ın ısrarına rağmen istifa etmeyen Gökçek hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. İlk iddia  Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdülkadir Selvi'den geldi. Selvi'ye göre, Gökçek'e sonunda istifa kararı aldıran ilginç bir yaptırım olmuş. İşte Gökçek'i köşeye sıkıştıran Erdoğan talimatının perde arkası.

BU İŞİ UZATMA DEDİ AMA GÖKÇEK DİRENMEYE DEVAM ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa kararını kısa sürede açıklaması beklenirken, ilginç bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gökçek'in Erdoğan'ın istifa talebine karşı süre istediği, Erdoğan'ın ise "Bu işi uzatma" dediği daha önce ortaya çıkmıştı.

HİÇ BİR ŞEYE İMZA ATMAYIN

Buna rağmen Gökçek'ten istifa haberi gelmeyince, parti yönetiminin AKP'li Ankara Belediye Meclis üyelerine ilginç bir talimat verdiği ileri sürüldü. Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdulkadir Selvi, "AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile yapılan toplantıda, 'Hiçbir karara imza atmayacaksınız, satın alma işlemleri ve kiralamaları, alım-satımı onaylamayacaksınız' talimatı verilmişti. 'Kararları onaylayan ve imza atanlar partiden ihraç edilir' uyarısı yapılmıştı" bilgisini aktarırken, bu adımlar sonrası Gökçek'in istifa kararı aldığını söyledi.

HAVAALANINDA NE KONUŞTULAR

Gökçek'in havalimanında Erdoğan ile ayak üstü konuştuğunu belirten Selvi,  aralarında geçen diyaloğu ise şöyle aktardı:

- Sayın Cumhurbaşkanım, siz ne isterseniz ben onu yaparım. Ankara’yı kaybetmeyelim.
- Tabi, her zaman görüşürüz.
Gökçek, direnme kararını sürdürseydi bu görüşme ve arkasından gelen diyalog yaşanmazdı. Ancak istifa kararının almasıyla birlikte iklim yumuşadı.

NEDEN DİRENDİ VE NEDEN ÜZGÜN

Öte yandan yine Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'ın yazdığına göre,
Melih Gökçek üzgünmüş:

BU HAFTA SON DENİLDİ

Odasını topladığı belirtilen ve bu hafta istifa kararını açıklaması beklenen Gökçek'in "üzgün" olduğu ve Erdoğan tarafından kendisine yapılanlara kırgın olduğu belirtiliyor. Hürriyet'ten Deniz Zeyrek, Gökçek cephesindeki gelişmeleri şöyle aktardı:

YÖNTEM BU OLMAMALIYDI

“Toparlandı, bugün yarın bırakır” diye söze giren bir kaynağım Gökçek kadar kendilerinin de “üzgün” olduklarını anlattı. Sonra ben sormadan o üzüntünün nedenlerine dair kendi görüşlerini aktardı.
“Yöntem böyle olmamalıydı” diye başladı ve devam etti:
“Bu kadar yıldan, bu kadar emekten sonra böyle bir adım atılıyorsa ikna edici bir gerekçe 
açıklamaları gerekirdi. 

OY VEREN İNSANLARA ANLATILMASI GEREKİYORDU

Neden bırakması gerekiyor? Yerine biri mi gelecek? Kendisine başka bir görev mi tevdi edilecek? Bunları oy veren insanlara anlatmak gerekirdi. Şimdi sadece solcular çıkıp aldığı oylar ve seçilmişliği üzerinden Başkanı savunuyor.”

İlgili Haberler