MECLİSTE GAZ BOMBASI

MECLİSTE GAZ BOMBASI

Meclise Gaz Maskeleriyle Geldiler

Kosova'da meclis oturumlarının olmazsa olmazı göz yaşartıcı gaz bombası, bugün tekrar genel kurula damgasını vurdu. Muhalefet vekili hararetli tartışma sırasında salona gaz bombası atınca, dışarıda nöbet tutan gaz maskeli polisler milletvekillerini dışarı çıkardı.

Kosova Meclisi'nde aylardır devam eden iktidar-muhalefet krizi, 2016 Bütçe Tasarısı'nın görüşüldüğü genel kurul oturumunda yeniden tırmandı.

Oturumun hemen başında, muhalefetteki Kendin Karar Al Hareketi Meclis Grup Başkanvekili Glauk Konjufca'nın salona gaz bombası atmasının ardından Meclis Başkanı Kadri Veseli oturuma ara vererek, herkesi dışarı çıkmaya davet etti.

GAZ BOMBASI BİR GELENEK HALİNE GELDİ

Bu arada, daha önceki oturumlarda gaz bombası kullandıkları şüphesiyle haklarında ev hapsi kararı verilen Kendin Karar Al Hareketi milletvekilleri Fisnik İsmaili ve Faton Topalli da oturuma katıldı.

Kosova ve Sırbistan arasında AB'nin ara buluculuğundaki müzakerelerde, 25 Ağustos'ta üzerinde uzlaşılan ve Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği kurulması ile Karadağ-Kosova sınırının revize edilmesini öngören anlaşmaya karşı çıkan muhalefet, meclis genel kurulunda iki aydır gaz bombası atarak eylem yapıyor. Mecliste gaz bombası attıkları gerekçesiyle daha önce dört muhalefet milletvekili gözaltına alınmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı