MECLİSTE 2. TUR 1. MADDE OYLANDI; KABUL VE PROTESTO EYLEMİ

MECLİSTE 2. TUR 1. MADDE OYLANDI; KABUL VE PROTESTO EYLEMİ

Anayasa değişikliği teklifinin 2’nci tur görüşmelerinde ‘yargı yetkisi’ başlıklı birinci maddenin oylaması için 486 vekil sandık başına gitti. 

Mecliste süren Erdoğan'ın başkanlık anayasası görüşmeleri tüm hızı ile sürüyor. Madde yine AKP ve MHP'li milletvekillerin ortak desteği ile geçti. Maddede sadece küçük bir değişiklik yapılması kabul edildi. O da Bağımsız ve tarafası mahkemelerce kullanılacağı gerekçesi ile oldu. Genel kurulda birde protesto vardı. İşte ayrıntılar.

BİRİNCİ MADDEYE 345 EVET OYU VERİLDİ

Anayasa değişikliği teklifinin 2’nci tur görüşmelerinde ‘yargı yetkisi’ başlıklı birinci maddenin oylaması için 486 vekil sandık başına gitti. 

BİR OY BOŞ

Sandıktan 345 kabul, 140 red ve 1 oy ise boş çıktı. Bu maddeye göre Yargı yetkisinin, Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağına dair hüküm, 'Bağımsız ve tarafsız' mahkemelerce kullanılacağı şeklinde değişecek.

HDP'Lİ SANCAR, BAKAN BOZDAĞ İLE GÖRÜŞTÜ

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Meclis Genel Kurulu'nda oylama sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaklaşık 15 dakika boyunca konuştu. Görüşme sırasında Bakan Bozdağ bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bozdağ ve Sancar’ın konuşması sırasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da bir süre bulundu.

CHP'DEN PROTESTO

Öte yandan Anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda CHP milletvekilleri 'rejim değişikliğine karşı ayaktayız' diyerek bir dakika ayakta durma eylemi yaptı.

Anayasa değişikliği teklifinin 2’nci turu, görüşmeleri, yargı yetkisinin bağımsız ibaresinin yanına ‘tarafsız’ ifadesinin ekleneceği birinci maddenin görüşülmesiyle başladı. 

81 İLDE MİLLETİMİZ AYAKTA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, saat 18.00’da ayağa kalkarak, "81 ilin meydanlarında, sokaklarında milletimiz bizlerle birlikte rejim değişikliğine karşı ayaktadır" dedi. CHP’li milletvekilleri 'rejim değişikliğine karşı ayaktayız' diyerek bir dakika ayakta durma eylemi yaptı.

İlgili Haberler