MARDUK GERÇEKTEN GELİYOR MU?

Gerçekten de, yaklaşık 8-9 yıl önce ” Marduk güneş sistemimize girdi” ; denildiğinden bu güne, yaşlı dünyamızın küresel felaket periyotların da ciddi sapmalar oldu.


 
Sadece ülkemizde değil, uzun zamandır dünyada da tartışılan efsanevi bir konu Marduk.
Hakkında sayısız kitap basıldı. Binlerce makale yayınlandı. Ve ortalama fikir sahibi olanların tespit ettiği tarihe göre, sadece 15 gün sonra Marduk dünyamız da kıyamet koparacak.

Çoğu insan, yıllardır bu konuda yayınlanmış kitapların ve makalelerin o denli etkisine girmiş durumda ki, bir çoğu kendince ya da misyonlar oluşturarak çeşitli önlemler alma peşinde.

Bilim dünyasının ve astronomi konusunda en donatılı kurum NASA’nın, bu konuda yaptığı açıklamalar, Marduk üzerinde ki gizemi kaldırmaya bir türlü yetmiyor.  İddialar dünya da bir panik yaratmamış gibi görünse de, çoğu insanın kafasında hala birçok soru işaretinin yarattığı şüpheler var.
Bu konuda yayınlanmış kitap ve araştırma sonuçlarına bakacak olursak, iddiaların gerçekliğini doğrular bir çokta belirti bulunmakta.

Bunun yanı sıra, öne sürülen iddiaların bütünü ile tuttuğu, öngörülerin tümünün sağlam dayanaklara sahip olduğunu söylemek te olanaksız görünüyor.

Marduk ve dünyamıza gelişine dair iddiaların temelleri ,binlerce yıl öncesine dayandırılıyor. Konuyu yazdığı kitapta ilk kez Zekeriya Sitchin, Sümerlilerin binlerce sene önceden kalan tabletlerini okuyarak her 3,600 senede bir, Güneş Sistemi’ni ziyaret eden Marduk hakkında “12’nci Gezegen”  adlı kitabı yayımlamıştı.

Ancak Türk Araştırmacı Burak Eldem, daha sonra yazdığı Marduk ile randevu adlı kitabında, Zekeriya Sitchin’in, iddialarında ki eksikleri, sürekli Tevrat’tan tamamladığını, bu nedenle, teorisinin tam da ayaküstünde duramadığına işaret ediyor.

Hiç kuşku yok ki, iddialara göre tespit edilen 21 Aralık 2012 tarihine kadar kalan sürede, on binlerce sayfa yazılar yazılmış ve araştırmalar yapılmış bir konuda, doğru bir tespitte bulunmak olası değildir.

Ama Marduk’a dair bir çok soruyu, kendi araştırma sonuçlarımıza ve kaynaklarımıza dayanarak biraz olsun aydınlatabiliriz kanısındayız.
Öyle ya; Marduk geliyor, kıyamet kopacak, dünya ya çarpacak, buzullar eriyecek, iklimler değişecek iddiaları bile var yayınlanmış olan.

Tabi öte yandan ,iyiye yoran bir tarafta yok değil. Hatta Mehdi’nin geleceği, ortaya çıkacağı bir zamanın başlangıcı olduğunu varsayanlarda.

Marduk konusunda, sanırım heyecanla takip edeceğiniz bir yazı dizisine başlıyoruz. Tam 15 gün sürecek. Eğer iddiaların kötümser olanı başımıza gelecek olursa, son 2 bölümünü yayınlama şansımız olamayacak tabi.

Çünkü kötümser öngörüler, o gün geldiğinde, değil internet, iletişim araçlarının hiç birisinin çalışamayacağı bir felaketin bizi beklediği doğrultuda. Dünyamızın kendi etrafında dönüşünün birkaç gün durması, kutuplarının değişmesi de, ön görülen felaket senaryosu iddialarının içinde.

Modern çağlarda sık sık tekrarlanan buna benzer kıyamet  ddiaları ve verilen tarihler yaşanmadığından olsa gerek, günümüz insanı bir parça daha kaygısız izlemekte süreci.

Peki, bu öngörülerin tümü de hayal mahsulü olabilir mi?

Marduk madem var, binlerce ışık yıl uzağı gören teknoloji, burnumuzun dibine kadar gelen gezegeni neden göremiyor?
Marduk konusunda, başta NASA ve önde gelen astronomi kuruluşları neden net bir açıklama yapmıyorlar?
En önemli soru ise “Nereden Çıktı Bu Marduk?”

Tabi bu soruları çok çeşitlendirmek ve yanıt aramak için fazla zaman yok önümüzde. Bu  nedenle, araştırmamızı her iki ihtimalin savunucuları olan araştırmacıların kaynaklarından derlediğimiz, “basit, sade, ekonomik,” bir sunum yapabileceğimizi umuyoruz size.

Tarafların savlarını kanıtlamaya çalıştığı görsel kaynakları da, dizi ile birlikte sizle paylaşıp zenginleştirmeye çalışacağız.
Özümlenmiş bir belgesel tadında sizleri olabildiğince bilgilendirmek olan bu diziye, Sevgili Burak Eldem’in de katkı sağlayacağını müjdelemek istiyorum.

Bitirmeden şunu eklemek istiyorum.

Marduk senaryosunun, dünyamız için olumsuzluklar tarafında olanları doğrulayan, bir tespitimizden söz etmek istiyorum. Uzun süredir yaptığımız araştırma içerisinde fark ettiğimiz bir olgudan.

Gerçekten de, yaklaşık 8-9 yıl önce ” Marduk güneş sistemimize girdi” ; denildiğinden bu güne, yaşlı dünyamızın küresel felaket periyotların da ciddi sapmalar oldu. Depremler, tsunamiler, yanardağ patlamaları ve tetikledikleri bir dizi felaketler.

Bu konuyu da dizimiz süresi içerisinde detaylandıracağız.
Devamı başlıklar halinde, pazartesi günü başlayacak dizi yayınımızda.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar