Kuruyan Düden Şelalesinde flaş gelişme

Kuruyan Düden Şelalesinde flaş gelişme

Antalya'nın 10 Bin yıllardır çağlayan dünyaca ünlü Düden Şelalesi benzersiz bir yöntemle yeniden akıtıldı.

 

Antalya'nın binlerce yıldır çağlayan doğa harikalarından Düden şelalesi kuruyunca AKP'li  Menderes Türel pompalarla su basarak "Devirdaim Şelale "yaptı.

BORULARI YEŞİL BEZ İLE ÖRTTÜLER

Dünyada eşi benzeri görülmeyen yöntem ile yeniden akmaya başlayan tuhaf şelaleye su basan dev boruların ise üzeri yeşil çadır bezi ile örtülerek gizlenmeye çalışıldı. Akan her sudan elektrik üretme amacı ile doğa katledilirken, elektrikli pompolarla şelaleye su taşımanın elektrik maliyeti ise bilinemiyor.

KURAKLIK MI, HES Mİ ŞELALEYİ KURUTTU

Binlerce yıldır şırıldayan Düden Şelalesi, temmuz ayının başından itibaren kurudu. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği şelalenin suyu, Döşemealtı'ndaki tarım arazilerinin sulanması nedeniyle kesildi. 

 Antalya Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) teknik çalışma yaptıran Büyükşehir Belediyesi, şelalenin döküldüğü alandaki göletten büyük bir boru aracılığıyla suyu yukarıya pompaladı. Şelale, 20 gün sonra devirdaim yöntemiyle yapay olarak akmaya başladı.

VATANDAŞI KANDIRMA GİRİŞİMİ

Daha önce şelale girişindeki bilet gişesinde 'Tarım alanlarının sulanması nedeniyle Düden Şelalesi'nde su akışı yoktur' uyarı yazısı yerine ise devirdaim çözümün ardından, 'Tarım alanlarının sulanması nedeniyle Düden Şelalesi'nde su akışı azalmıştır' şeklinde değişiklik yapıldı. Böylelikle aslında şelaleden akan kendi suyuymuş gibi yapıldı.

NEDEN AÇIKLAMA YAPILMIYOR

DSİ Bölge Müdürlüğü ise Döşemealtı bölgesinde yaşanan kuraklık ve Düden Şelalesi'ndeki su sorunuyla ilgili ise sessizliğini koruyor.

BU AKLI MELİH GÖKÇEK Mİ VERDİ

Antalya'nın geçmişten gelen 30 dan fazla şelalesinden geriye kalan bir kaç şelaleden biri olan Düden şelalesinin kurumasından sonra, elektrikli pompalar ile şelale görüntüsü verilmesi aklının Ankara Büyükşehir Belediye başkanı AKP'li melih gökçek'in vermiş olabileceği konuşuluyor. Melih gökçek geçmişte devasa elektrikli pompalar kullanrak Ankara'nın bir çok bölgesine şelale süsü verilmiş komik süsler yapmakla tanınıyor.

 ANTALYANIN 30 ŞELALESİNDEN GERİYER KALANLAR İÇİN TIKLAYIN

1-275.jpg

 

İlgili Haberler