Mustafa Akaydın Antalya Büyükşehire yeniden aday mı oluyor

Mustafa Akaydın Antalya Büyükşehire yeniden aday mı oluyor

AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in hem partisi hemde muhalif seçmenlerin büyük bir çoğunluğu tarafından başarısız görüldüğü söylentileri CHP Antalya Milletvekili ve eski Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Akaydın'ı harekete geçirdi.

CHP Antalya Miletvekili ve Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Mustafa Akaydın, Antalya'da gazeteciler ile kahvaltılı sohbet toplantısnda buluştu. Uzun bir aradan sonra karşılarında Mustafa Akaydın'ı ilk kez gören gazeteciler soru yağmuruna tuttular.

YENİDEN ADAY MI ?

Toplantının başında ülke ve yerel gündeme ilişkin görüşlerini açıklayan CHP Milletvekili Mustafa Akaydın'a gelen ilk soru, " Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı" oldu. 

Akaydın verdiği yanıtta, Belediye başkanlığına adaylığı CHP Genel merkezinin belirleyeceğini söyleyerek, bu konuda kendi isteğinin bir önemi olmadığına dikkat çekti. Ancak öteden beri, belediye başkan adaylarının yapılacak adil bir anket sonucu belirlenmesinden yana olduğunu söyledi.

15 TEMMUZ VE FETÖ

Akaydın yaptığı açıklamada ulusal gündem konularına da değindi. 

15 Temmuz gecesi evinde olduğunu ve televizyonlardan darbeye ilişkin ilk görüntüleri izledikten sonra eşine " Bu darbe değil tiyatro" dediğini anlattı. 

15 Temmuz'a ilişkin değerlendirmelerinde babasının asker olması nedeniyle geçmişte bir çok darbe girişimine yakından şahit olduğunun altını çizen Akaydın, bir çok örnek vererek CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Kontrollü Darbe " açıklamalarına destek verdi.
Bazı sorularda kendisine karşı yapılan FETÖ suçlamaları sorulduğunda CHP Milletvekili Mustafa Akaydın şunları söyledi. " Hem rektörlüğüm ve hem de Belediye Başkanlığı dönemimde Fetö'nün en çok saldırıdığı ve uğraştığı yöneticilerden biri benim" dedi.

Akaydın, kendisi ile uğraşanların bir çoğunun halen FETÖ soruşturmaları yüzünden tutuklu bulunduğunu sözlerine ekledi.

MENDERES TÜREL

CHP Mileltvekili Mustafa Akaydın, hem kendi açıklamasında hem de ilgili sorularda AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e ilişkin konularda polemikten uzak kalmaya özen gösterdiği dikkat çekti. 

Türel'in kendi bıraktığı bütçenin çok fazla üzerine çıkamadığını, gözle görünür bir icraatı olmadığını savunan Akaydın, bazı yapılanların ise belediye icraatı değil, bağlı bulunduğu AKP iktidarının hizmetleri olduğuna dikkat çekti. Türel'i, kendi döneminde başlattığı "Katı atık" değerlendirme projesini devam ettirmesi nedeniyle kutladığını söyleyen Akaydın, Şarampol projesinin oradaki esnaf ve vatandaşlar tarafından benimsenmediğini, ancak projenin yeşil ilaveler ile bitirilmesi sonrası benimseneceğini düşündüğünü anlattı.

Konyaaltı plajında Türel tarafından yapılan hiç bir güzel şey olmadığını söyleyen Akaydın, dünyaca ünlü plajın ranta teslim edildiğini örnekler vererek anlattı.

SON BELEDİYE SEÇİMLERİNDE NEDEN KAYBETTİ

Akaydın'a son seçimlerde Türel'e karşı neden kaybettiği soruldu. Yanıt ise seçimin ardından yaptığı ilk değerlendirmeden farklı olmadı. Seçimi kaybetmediğini yineleyen Akaydın " Antalyalı yine bizi seçti ama seçimde oylar çalındı" dedi.

Seçim gecesinde sabaha kadar önde olduklarını anlatan Akaydın Kepez seçim sonuçlarının ıslak imzalı tutanaklarını alamadıklarını, İlçe Seçim kuruluna gittiklerinde AKP Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile karşılaştıklarına dikkat çekerek. " Burada ne yapıyorsun diye sorduğumuzda" " Ben milletvekiliyim her yere girerim" yanıtı aldıklarını söyledi.

GAZETECİLERDEN ADAYLIK ISRARI

Toplantıda bulunan gazetecilerin bir çoğu, CHP Milletvekili Mustafa Akaydın'a yeniden adaylığı konusunda ayrıntılara girerek net bir yanıt almak istediler. Bir gazetecinin, " Büyükşehir  Belediye Başkanlığına adaylık olarak 2 ismin geçtiğini, bunlardan birinin CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, diğerinin ise Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek olduğunu hatırlatması sonrası, bu konuda ne düşündüğü soruldu. Akaydın soruyu, "Her iki isminde aday olup seçilmeleri halinde, bu görevi layıkı ile yapacaklarından kuşku duymadığı" şeklinde yanıtladı.

Eski başkana sorulan ilginç sorulardan biri ise " Siyasi hayatınıza milletvekili mi, yoksa belediye başkanı olarak mı devam etmek isterdiniz ? " oldu. Akaydın bu soruyu "  Kesinlikle belediye başkanı" şeklinde yanıtladı. Gazetecilerin büyük çoğunluğu bu yanıtı, Akaydın'ın  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olmak istediği yönünde yorumladı.

ANTALYA'DA BU GÜN SEÇİM OLSA SONUÇ NE OLUR

Akaydın'a yöneltilen son soru " Bu gün belediye seçimleri yapılsa Antalya'da sonuç ne olur ? " oldu. Akaydın son yapılan seçimlerde oylarının çalındığından yeni örnekler verdikten sonra bu soruya şöyle yanıt verdi. " Adalet yürüyüşü eyleminin ardından yapılan genel ve yerel gözlemlerinin çok iyi gelişmeler ortaya koyduğunu " anlatt., Antalya'da gerçekleştirdiği bir çok ziyaret sonucunda bu sonucun kanıtlarını rahatlıkla gördüğünü söyleyen Akaydın, "Eğer seçimlere kadar olağan üstü bir aksaklık yaşanmazsa Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya'da halk büyük bir çoğunlukla belediyeleri yine CHP'li başkanlara verecektir "dedi.

 

İlgili Haberler