KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK KONUŞULACAK ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK KONUŞULACAK ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI

Pazartesiden itibaren televizyonu izleyin Meclis'teki mücadelemizi göreceksiniz" şeklinde açıklama yaptı.


CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İlk kez söylüyorum. 

MECLİSTE MÜCADELEYİ İZLEYİN

Kim bu Adil Öksüz? Kim olduğunu ben de biliyorum onlar biliyor. İstiyorum ki cevabını onlar versin” dedi. Anayasa değişikliğine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Pazartesiden itibaren televizyonu izleyin Meclis'teki mücadelemizi göreceksiniz" şeklinde açıklama yaptı.

"Bu anayasa evet oyu verenler, Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanet ediyor" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğine tepki gösterdi.

LİNÇ EDİLEN ASKERLERİN HESABI SORULMAYACAK MI  ?

Kılıçdaroğlu: Pazartesiden itibaren televizyonu izleyin
 
"15 Temmuz gecesi linç edilen askerlerin hesabını sormalıyız. O askerlerin anneleri babaları yok mu? İlk kez söylüyorum. 15 Temmuz sonrası saraya gittim. Linç edilen askerlerin faillerinin de yakalanması lazım dedim. Hepsi evet dedi, ne oldu? 

Evet diyeceksin gereğini yapmayacaksın. 15 Temmuz darbe girişimi tam aydınlanmış değildir. 15 Temmuz darbesinden önceden haberiniz var mıydı, yok muydu? Cevabını almış değiliz. Bunun cevabını bekliyoruz. 

Bu Adil Öksüz kimdir diye sormuştum. Askeri birlikte yakalandı yanında cep telefonu, GPS cihazı vardı. O serbest bırakıldı. Kim bu Adil Öksüz? Kim olduğunu ben de biliyorum onlar da biliyor. Ben istiyorum ki cevabını onlar versin."

'İKİ YILDA NE DÜZELDİ?'

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün yetkileri bir kişiye vermek istiyorlar. Ey CHP sen neden buna destek vermedin diyorlar. Bu proje bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanettir. Bu anayasa değişikliği parlamento geleneğine ihanettir. Bir vesayetten kurtarıyorsun, daha ağır bir vesayetin içine koyuyorsun. 
TERÖR MÜ AZALDI  DOLAR MI DÜŞTÜ

Pazartesiden itibaren parlamentoyu izleyin. Başkanlık gelirse her şey düzelir diyorlar, iki yılda ne düzeldi? Terör mü azaldı, TL değer mi kazandı, hayır. İşsizlik mi azaldı, hayır. Her darbe sonrası darbeciler hukuk değişikliği yaparak kendi geleceklerini güvence altına alırlar.

Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Anayasa değişikliğiyle hem parti başkanı, hem cumhurbaşkanı olacak. Seçimde mücadele edeceğiz, seçimde tarafsızlığa dair yemin edecek. Siz bu milleti aptal mı sanıyorsunuz? 

MECLİSİ KAPATMA YETKİSİ VERİLİYOR

TBMM'yi feshetme yetkisi veriliyor. Milli iradeyi tanımıyorum diyor. İlk anayasa görüşülürken bu yetki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e de verilmek istendi. Ona verilmeyen yetki beyefendiye verilecek. Bu sorun tek başına CHP'nin sorunu değildir. Buna evet diyenler Türkiye Cumhuriyeti'ne ve tarihine ihanet ediyorlar, nokta. 

ÖNCE CHP MİLLETVEKİLLERİ ÖDEYECEK

Televizyonu pazartesiden itibaren izleyin mücadelemizi göreceksiniz. Bir bedel ödenecekse o bedeli önce CHP milletvekilleri ödeyecektir. "

İlgili Haberler