ABD Elçiliğinden ' tuhaf ' Adil Öksüz açıklaması

ABD Elçiliğinden ' tuhaf ' Adil Öksüz açıklaması

Cumhuriyet savcılığının yaptığı bir açıklama ile Darbe Girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün ABD Konsolosluğundan telefonla aranması açıklaması ardından Elçilikten çok ilginç bir açıklama yapıldı.

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Türk Silahları Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz'ün, 21 Temmuz 2016 tarihinde ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu üzerine kayıt bir telefondan arandığının tespit edildiğini açıkladı.

SAVCILIĞIN AÇIKLAMASINA İLGİNÇ YORUMLAR

Savcılığın bu açıklaması ardından sosyal medyada çok ilginç yorumlar yapılmaya başlandı. Yorumların ağırlıklı olarak Darbe Girişiminde ABD Parmağı olduğu yönünde olması üzerine ABD  Büyükelçiliği saatler sonra bir açıklama yayınlayarak Adil Öksüzü aradıklarını doğruladı. Ancak Büyükelçiliğin açıklamasında başka bir ayrıntı daha vardı.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve Adil Öksüz'ün darbe gecesi yakalandığı Akıncılar Üstü'ndeki faaliyetlere yönelik iddianamenin tamamlandığı öğrenildi.

SAVCILIK AÇIKLAMASI KISA OLUNCA

Savcılık açıklaması sadece bu yönde olunca sosyal medya karıştı. Gün boyunca yapılan ABD Aleyhtarı yorumların ardından ABD Büyükelçiliği şu açıklamayı yaptı.

EMNİYET YARDIM TALEBİNDE BULUNDU

AMERİKA Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği, Adil Öksüz ile telefon konuşması iddialarına ilişkin "O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'nin Türkiye Temsilciliği'ni arayarak, Adil Öksüz'ün Türkiye'den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. 

VİZESİNİ İPTAL ETTİK

Bunun arkasından Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık" dedi.
ABD Büyükelçiliği, 15 Temmuz firarisi Adil Öksüz'ün, darbe girişiminden 6 gün sonra ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na kayıtlı numaradan aranmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Büyükelçilik, Adil Öksüz'ün vize iptali bilgisinin verilmek için arandığını açıkladı. 

TWITTER ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

ABD Büyükelçiliği'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden duyurulan açıklaması şöyle: 

TÜRK EMNİYETİ İLE YAKIN İŞBİRLİĞİ

"Amerikan-Türk emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu olarak, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Adil Öksüz adına kayıtlı bir numaraya 21 Temmuz 2016 tarihinde bir çağrı gerçekleştirilmiştir. O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'nin Türkiye Temsilciliği'ni arayarak, Adil Öksüz'ün Türkiye'den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. 
VİZEYİ İPTAL ETTİK

Bunun arkasından Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosluğu'nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilemektedir"

İlgili Haberler