Katar Savunma bakanından kritik açıklama

Katar Savunma bakanından kritik açıklama

Türkiye'nin yanında yer aldığı ve meclisten asker gönderme kararı çıkarttığı Katar Savunma Bakanı Halid el-Atiyye " Savaşa hazır olduklarını" duyurdu

Katar krizi giderek derinleşmeye başladı. Bu güne kadar Başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkenin arabuluculuk girişimleri hiç bir sonuç vermedi. 

TÜRKİYE SAVAŞIN NERESİNDE OLUR  ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimi ile Katar'ın desteklenmesi kararı ardından bu ülkeye asker Türkiye'nin asker göndermesi kararı TBMM'de AKP ve MHP oyları ile kabul edilmişti. Son gelişmeler ise körfezde askeri çözüm seçeneğini giderek artırıyor. Katar'a karşı çok ağır yaptırım kararı alan 4 körfez ülkesi ise Mısır'da krizi görüşmek üzere toplantıya karar verdi Katar cephesi ise, gerilimin nereye gidebileceğinin işaretini şöyle verdi. " Savaşa hazırız "

GEREKİRSE SAVUNMAYA HAZIRIZ

Katar Savunma Bakanı Halid el-Atiyye, "ülkesinin gerekirse kendisini savunmaya hazır olduğunu" belirtti.

Sky News Britain Kanalına konuşan Atiyye, "Askeri müdahale aşamasına gelmemeyi umuyoruz ancak biz her zaman hazırlıklıyız. Ülkemizi savunmaya hazırız." dedi. 

"Katar tarih boyunca kolay yutulur bir ülke olmadığını göstermiştir." ifadesini kullanan Atiyye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın taleplerinin ülkenin egemenliğine saldırı anlamı taşıdığını bildirdi. 

KOMŞULARIN İSTEĞİ NEDİR 

Komşu ülkelerin Katar'daki mevcut rejimi değiştirmeye çalıştığı yönünde bir düşünce taşıyıp taşımadığı yönündeki soruya Atiyye, "Tam olarak olan da bu. Ben faraziyeler üzerinden konuşmuyorum. 1996'da şiddetli, 2014'te yumuşak darbe girişimleri oldu. 2017'de de yumuşak darbe girişimi söz konusu." yanıtını verdi

DÖRT ÜLKEDEN FLAŞ KATAR KARARI!

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, Katar krizini görüşecek.

Reuters'ın haberine göre Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in Dışişleri Bakanları çarşamba günü Katar krizini görüşmek için Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelecek.

İlgili Haberler