Kadir Topbaş'ın istifa olayında flaş açıklama

Kadir Topbaş'ın istifa olayında flaş açıklama

Yılan hikayesine dönen istifa iddialarının ardından Kadir Topbaş'tan değil ama İBB'den ilginç bir mesaj geldi. Mesajın Topbaş'ın bilgisi dahiline mi yoksa haberi olmadan yayınlandığı bilinemiyor.

BELEDİYE AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş istifa iddialarının ardından basına ''Dr. Kadir Topbaş'ın Mesajı" başlıklı açıklama gönderdi. Öte yandan kulislerde Erdoğan'ın bu istifayı AKP'de çatlama görüntüleri vermek istemediği için bir süre bekleteceği konuşuluyor.

GÜNDEME DÜN AKŞAM SAATLERİNDE DÜŞMÜŞTÜ

Dün akşam saatlerinde Kadir Topbaş'ın istifa ettiği yönündeki haberlerin ardından Başbakan Binali Yıldırım bugün gazetecilerin sorularını yanıtlamış, Topbaş'ın istifasına ilişkin soruya ise ''Kadir Bey bugün açıklama yapacak'' demişti. 

KADİR TOPBAŞ'IN MESAJI

Yıldırım'ın sözlerinin ardından, hakkında istifa ettiği yönündeki iddialar tartışılırken İBB'den "Dr. Kadir Topbaş'ın Mesajı" başlığıyla fotoğraflı bir mesaj gönderildi.

Söz konusu mesajda İBB'nin ve Topbaş'ın son dönemde gerçekleştirdiği etkinlikler bulunurken, Topbaş'ın ise şu ifadelerine yer verildi: 

HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

"Sevgili istanbullular her ay hayatınızı kolaylaştıracak ve aynı zamanda hemşehrilik ilişkisiyle aşığı olduğumuz bu kenti, daha yaşanılır ve çağdaş düzeye çıkaran yeni hizmetlerimizle sizlerin karşısına çıkmaktan onur ve mutluluk duyuyorum"

İSTİFA EDERSE YERİNE KİM GELECEK

Öte yandan Odatv'nin haberine göre, Kadir Topbaş istifa etti ama hala ikna edilmeye çalışılıyor. Eğer "iknada" başarılı olunmazsa, Başkanvekili Göksel Gümüşdağ Kadir Topbaş'ın koltuğuna oturacak.

Gümüşdağ, Emine Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Gülbaran'ın kızı Müge ile evli. Yani, Erdoğan Ailesi'nin damadı olarak biliniyor.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ

Binali Yıldırımdan flaş Kadir Topbaş açıklaması

Veto ettiği 5 imar değişiklik yasası Belediye Meclisinden geri gelince istifa kararı aldığı iddia edilen Kadir Topbaş konusunda başbakan açıklama

OLAYIN PERDE ARKASI İÇİN TIKLAYINIZ

CHP'li Yarkadaş'tan bomba Kadir Topbaş iddiası

 

İlgili Haberler