KABE'DE KORKUNÇ KAZA ; ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI

KABE'DE KORKUNÇ KAZA ; ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI

2 Türk hacı adayı hayatını kaybetti. 20 Türk hacı adayı yaralı ancak ağır yaralılar bulunmuyor." dedi.

Mescid-i Haram’da yaşanan yoğun fırtına nedeniyle 50-55 metre uzunluğundaki vinç, hacı adaylarının üzerine devrildi. İlk belirlemelere göre, 65 hacı adayı hayatını kaybetti yaklaşık 154 hacı adayı yaralandı.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVKEDİLDİ

Mekke'deki Diyanet yetkililerinden alınan bilgilere göre Kabe'deki vinç kazasında Trabzonlu bir Türk hacı adayı da yaşamını yitirdi. Gelen ilk bilgilere göre Mekke’de yaşanan vinç kazasında 17 Türk yaralandı. Yaralılar Mekke’deki Diyanet Hastanesi’ne getirildi ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

YILDIRIM DÜŞTÜ İDDİASI

Russia Today’ın haberine göre ise kaza Kabe’deki vince yıldırım düşmesi sonucunda gerçekleşti.

Mescid-i Haram’da genişletme çalışmaları 4 yıl önce başlamıştı. Kaza hacı olmak için yüz binlerce Müslümanın Mekke’ye geldiği bir dönemde meydana geldi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Kabe’de genişletme çalışmalarının yapıldığı alanda meydana gelen kazada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

İlk bilgilere göre, vinç kötü hava şartları nedeniyle devrildi. Kazanın hemen ardından olay yerinde yaşananlar amatör kamera tarafından görüntülendi.

2 TÜRK HACI ÖLDÜ

Diyanet İşleri başkanlığı'nın Mekke'deki hastanesinden bildiren Diyanet TV Haber Müdürü Osman Yılmaz, "2 Türk hacı adayı hayatını kaybetti. 20 Türk hacı  adayı yaralı ancak ağır yaralılar bulunmuyor." dedi.

TRABZONLU HACI HAYATINI KAYBETTİ

Diyanet Görevlisi Ahmet Turan Yıldız'ın paylaştığı bilgilere göre: Trabzon hacı adaylarından bir kişi hayatını kaybetti.