İYİ Parti'den çok konuşulacak açıklama

İYİ Parti'den çok konuşulacak açıklama

Son dönemde yapılan anketlerde oldukça iyi bir performans gösteren İYİ Partinin baraj sorunu bulunmadığı oy oranlarınında şimdiden % 20'lerde göründüğü açıklandı.

Siyaset kulislerinde seçim yasasının değiştirilmesi için paraj konusu tartışılırken İYİ Parti'den çok konuşulacak bir açıklama geldi. Son dönemde yapılan anketlerde oldukça iyi bir performans gösteren İYİ Partinin baraj sorunu bulunmadığı oy oranlarınında şimdiden % 20'lerde göründüğü açıklandı.

BARAJ KONUSUNA KAFA YORMUYORUZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yüzde 10'luk seçim barajının düşürülmesine 'kafa yormadıklarını' ve herhangi bir baraj endişelerinin bulunmadığını ifade etti. 
Aydın, seçim sürecine kadar da seçim ittifakının konuşulmasına karşı olduklarını söyledi. Aydın, İYİ Parti'nin oy oranı için de "Yüzde 20'nin altında değiliz" yorumunda bulundu.

% 10 ÇOK AĞIR DENİLMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Yüzde 10’luk seçim barajının çok ağır olduğunu açıklamış” ve barajın düşürülmesi gerektiğini söylemişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da dünkü değerlendirmesinde, “Seçim barajının düşürülmesi konusunda MHP’nin hazırlığı var, bunlar karşıdan gelen teklife göre masaya yatırılır” demişti.

REUTERS!A KONUŞTU

Konuyla ilgili yorumu en çok merak edilen İYİ Parti cephesinden de açıklama geldi. Reuters’a konuşan İYİ  Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “Partimizin baraj endişesi olmadığı için baraj meselesi gündeme geliyor. Barajın düşmesi Türkiye’nin siyasal yaşamının demokratikleşmesi için gereklidir. Ancak bizim böyle bir endişemiz yok ve bu işe kafa yormuyoruz” dedi.

İTTİFAK TARTIŞMALARINI DOĞRU BULMUYORUZ

Seçim ittifakı tartışmalarıyla ilgili olarak da Aydın, “Biz seçimlere kadarki süreçte bu konuların (ittifak) konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Siyasi Partiler Yasası ittifaklara da müsaade etmiyor zaten” ifadesini kullandı.

cats-028.jpg

İlgili Haberler