Meral Akşener'den Ceveheri istifası açıklaması

Meral Akşener'den Ceveheri istifası açıklaması

İYİ Parti  Genel başkanı Meral Akşener partiden istifa eden Cevher Cevheri hakkında konuştu.

ÇOK MAHCUBUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cevher Cevheri’nin istifasıyla ilgili Posta’ya konuştu. Akşener, Cevheri’nin partisine katılımı için çok çabaladığını belirterek şöyle konuştu:
“Ben sayın Cevheri’ye karşı mahcubum. Kişisel olarak çok zorlu bir süreçten geçtim. Bir tarafa partinin kurdurulmamasına yönelik bir tavır vardı 3 ay sonra kurulma belgesinin verileceği gibi. 

CEHENNEM GİBİ BİR ALANDAN ÇIKTIM

Cehennem gibi bir alandan çıktım geldim kendisine karşı çok mahcubum. Bunu dürüstlükle söylemek zorundayım. Çok değer verdiğim ve İYİ Parti bünyesinde görmek için çok çaba harcadığım bir kişidir. Teşkilatlanma modeli ve kadrolaşmaya ilişkin itirazları oldu. O nedenle ayrıldı. Ben de kendisini samimiyetle söylüyorum razı etmek için çok uğraştım. Dostluğumuz baki olarak ayrıldık. Hala bir ümidim var ki inşallah birlikte yol yürüyebiliriz.”

MÜMKÜN OLDUĞUNCA GENÇ İSİMLERİ TERCİH ETTİM

Akşener, “Partiye katılmasını istediğiniz ama katılmayan biri oldu mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
Ben mümkün olduğunca gençler üzerinde durdum. Türkiye siyaseti yaşlandı. Türkiye’deki dönüşümü sağlayacak olan gençlerdir. O gençlerin bakış açısıyla biz yaş grubunun arasında müthiş bir fark var. O enerjiyi Türkiye’ye katmaya çok gayretim oldu. Onların içinde çok önemsediğim bir hanım genç bir kızımız vardı. İşlerinden dolayı gelemedi. Patronları ‘İYİ Parti bünyesinde yer alırsanız işten çıkın’ dediği için gelemedi. Ona çok üzüldüm doğrusu. 

GENÇLERİN KAFASINDA BARİYER YOK

Gençlerin kafasına bariyer yok. Bizlerin tecrübesiyle gençlerin dinamizmini yanyana getirmek gibi bir projem var benim. Hala içim acıyor çok üzüldüm. Ben yurt dışından beyin göçünü tersine çevirmek gibi bir iddiayla yola çıktım. İki arkadaşımız işlerini bırakıp geldiler. Bir başka arkadaşımız daha vardı ekonomist olarak o da iş sebebiyle gelemedi. Kongremiz olacak. Orada da teklif götüreceğimiz siyasi arkadaşlar olacak.

İlgili Haberler