İTALYA'DA BÜYÜK KRİZ BAŞLADI

İTALYA'DA BÜYÜK KRİZ BAŞLADI

.

İTALYA'DA SİYASİ KRİZ


İTALYA Başbakanı Enrico Letta, istifa etti.


EKONOMİ SİYASİ KRİZE DÖNÜŞTÜ


İTALYA Başbakanı Enrico Letta, kendisinin de üye olduğu geniş tabanlı sağ-sol koalisyon hükümetinin büyük ortağı konumundaki Demokratik Parti'deki (PD) desteğini kaybedince istifa etti. 
Gözler, en kısa zamanda siyasi parti temsilcileriyle istişarelere başlaması beklenen Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'da.

Avrupa Birliği'nin üçüncü büyük ekonomisi İtalya'da, 2011 yılının ortalarında etkisini gösteren mali borç krizi, peşi sıra siyasi istikrarsızlığı da getirdi. Gazeteci Barış Seçkin'in haberine göre, Son yıllarda ekonomi ve siyaset alanında birbirini tetikleyen gelişmelere bağlı olarak gündemi radikal değişikliklerle şekillenen İtalya'da, bunun en büyük göstergesi, ekonomik krizin siyaset sahnesinde neden olduğu hükümet değişiklikleri.

Ülkede son 3 yılda 3 kez hükümet değişikliğinin yaşanması ve 3'ünün de temelinin ekonomik krize dayan gerekçeler olması dikkati çekti. Son 3 yılda bir hükümet krize boyun eğerek giderken, gerek ekonomik gerek siyasi krizlerden doğan son iki hükümet ise krize karşı belirttikleri hedefleri tamamlayamadan son buldu.

İtalya, "radikal reformlar yapacak ve 2018'deki seçimlere kadar işbaşında kalacak" Demokrat Parti lideri Matteo Renzi liderliğinde kurulacağı ifade edilen hükümete hazırlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı