İTALYA'DA ADALET SARAYINA SALDIRI 4 ÖLÜ

İTALYA'DA ADALET SARAYINA SALDIRI 4 ÖLÜ

Hakim Fernando Ciampi, 37 yaşındaki avukat Lorenzo Alberto Claris Appiani ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kişi daha olmak üzere toplam 4 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor

Milano Adalet sarayına düzenlenen saldırıda 4 kişi öldüğü, saldırgan yakalandığı belirtiliyor.

ADLİYE GİRİŞİ ARAMA KRİZİ ORADA DA BAŞLADI

İTALYA'nın ekonomi başkenti Milano'da Adalet Sarayı'na öğle saatinde düzenlenen silahlı saldırı sonrası aralarında bir hakim ve bir avukatın da bulunduğu 4 kişi öldü. 

HİLELİ İFLAS SUÇLAMASI İLE YARGILANIYORMUŞ

Yerel kaynaklar, ismi Claudio Giardiello olduğu açıklanan ve hileli iflas davasından yargılanması nedeniyle adliye sarayında olduğu belirtilen saldırganın binanın üçüncü katında açtığı ateş sonucu, hakim Fernando Ciampi, 37 yaşındaki avukat Lorenzo Alberto Claris Appiani ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kişi daha olmak üzere toplam 4 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

SALDIRGANIN ESKİ AVUKATI: PARANOYAKTI

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, olayın hemen ardından bir motosikletle kaçmaya çalışan 57 yaşındaki saldırganın polis tarafından yakalandığını açıkladı. Hileli iflas davasının sanığı olarak yargılanan Giardiello'nun eski avukatı Valerio Marinello, saldırganın "paranoyak" olduğunu iddia edip, "Herkesin kendisini aldatmak istediğini düşünüyordu. Paranoyaktı" dedi. Marinello, bir kaç yıl öncesine kadar saldırganın avukatlığını yaptığını ancak "zor bir müşteri" olduğu için bıraktını söyledi.

METAL DEDEKTÖR ÇIKMAZI

Saldırganın adliyeye nasıl silah soktuğu yönündeki soru işaretlerinin ise yanıtı henüz verilemedi. İlk etapta Carlo Fregugla Caddesi üzerindeki kapıda bulunan metal dedektörün sabah saatlerinde arızalanndığı, saldırganın da bu kapıdan girmiş olabileceği iddia edilse de daha sonra bu iddia yalanlandı ve güvenlik sisteminin tam çalıştığı açıklaması yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı