İŞTE YAKMA GÖRÜNTÜLERİNDEKİ IŞİD'Lİ TÜRKLERİN KİMLİKLERİ

İŞTE YAKMA GÖRÜNTÜLERİNDEKİ IŞİD'Lİ TÜRKLERİN KİMLİKLERİ

Asker yakma görüntülerindeki 3 infazcı Türk'in kimlikleri netleşti.


Suriye'de 2 Türk askerine ilişkin yayınlanan "yakma" videosunda yer alan 3 IŞİD'linin kimliği belirlendi. Hasan A., Muhittin B. ve Talip A. isimli IŞİD'lilerin Türklerden oluşan "Yaşar Grubu" içerisindeki “infaz timi”nden olduğu öğrenildi.

TÜRK HÜKUMETİ HALA AÇIKLAMA YAPMADI

IŞİD, Türk askeri Sefer Taş ve örgüt içerisine sızmış istihbarat elemanı olduğu ileri sürülen Fethi Şahin’in görüntülerini yayınlamış, yayınlanan görüntüler büyük tepki uyandırmıştı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, görüntülerin yayınlanmasından sonra istihbarat birimleri, infazcı IŞİD'lilerin kimliklerini belirledi. Yapılan incelemede infazcıların IŞİD'in içinde yer alan Türk vatandaşları olduğu da belirlendi.

GÖRÜNTÜLER GERÇEK Mİ ?

1021785967.jpg

Askerleri kaçıran ve propaganda amaçlı videosunu yayınlayanların IŞİD'e 2015-2016 yılları arasında katılan, biri Diyarbakırlı, biri Sakaryalı diğerinin memleketi gizli tutulan üç IŞİD'li olduğu belirlendi. Üç IŞİD'linin isimlerinin ise Hasan A., Muhittin B. ve Talip A. olduğu tespit edildi.

Kimliği belirlenen 3 Türk IŞİD'linin Suriye ve Irak’ta IŞİD'in Türklerden oluşturduğu "Yaşar Grubu" içerisinde yer aldığı, IŞİD'in infazcı timi olarak bilindikleri öğrenildi.

İlgili Haberler