IŞİD'DEN ÇOCUK SAVAŞÇI GÖRÜNTÜLERİ

IŞİD'DEN ÇOCUK SAVAŞÇI GÖRÜNTÜLERİ

Irak Askerlerinin 13 yaşında çocuğu kurşuna dizme görüntülerinin hemen ardından gelmesi bölgede "misilleme" olarak değerlendiriliyor.

Terör örgütü IŞİD sosyal medya hesaplarında, Irak'ın Anbar Eyaletindeki Şeyih Abi İbrahim karargahında eğittiklerini ileri sürdükleri çocuk militanlara ait fotoğrafları paylaştı. 

IRAK ASKERLERİNİN 13 YAŞINDA BİR ÇOCUĞU KURŞUNA DİZMESİNİN ARDINDAN

Bu gün Irak askerlerinin, Selahattin kentinde kendilerine İŞİD cephesinden ateş edenler arasında bulunduğunu ileri sürerek 13 yaşında bir çocuğu kurşuna dizme görüntüleri yayınlanması ardından, IŞİD misilleme yaptı. IŞİD'in savaşçı ve bombacı olarak yetiştirdiğini iddia ettiği küçük yaşta çocukların görüntülerini yayınlmasını Irak Askerlerinin 13 yaşında çocuğu kurşuna dizme görüntülerinin hemen ardından gelmesi bölgede "misilleme" olarak değerlendiriliyor.

13 YAŞINDA ÇOCUĞUN KURŞUNA DİZİLME GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

video-galeri-font-012.jpg

İNTİHAR BOMBACISI OLARAK KULLANILIYORLAR

Gözlemciler Işid'in yayınladığı görüntülerde yer lan çocukların büyük bölümünün intihar bombacısı olarak eğitildiği üzerinde duruyorlar. Daha önce küçük yaşta çok sayıda çocuk intihar bombalama eyleminde bulunmuş, bazılarıda yakalnmıştı.

İŞTE O FOTOĞARLAR

Kaynak:Haber Kaynağı