IŞİD' DEN VİDEO İLE KATLİAM EMRİ

IŞİD' DEN VİDEO İLE KATLİAM EMRİ

IŞİD sözcüsü Abu Mohammad al-Adnani, yayınladığı bir video ile Fransız vatandaşlarını katletmeye çağırdı

Ortaya çıktığından beri vahşet eylemleri ve görüntüleri ile probagandasını yürüten eli kanlı terör örgütü IŞİD, kendisine karşı kurulan koalisyona verilen destekten caydırmak için aynı yöntemleri kullanmaya başladı. Örgütün sözcüsü tarafından internette yayınlanan mesajda ilk sıra, savaş uçakları ile örgütün lojistik tesislerini bombalayan Fransa oldu.

VİDE İLE KATLİAM EMRİ

IŞİD sözcüsü Abu Mohammad al-Adnani, yayınladığı bir video ile Fransız vatandaşlarını katletmeye çağırdı. İnternet üzerinden yayınlanan videolu mesajda, en güzel mücadelenin başta ABD ve Fransa olmak üzere bu ülkelerin vatandaşlarına saldırılarak verileceği kaydedildi.

Al-Adnani açıklamada, "Fransız, Amerikan veya onların birliktelik yaptığı ülke vatandaşlarının katledilmesi, yapacağınız en iyi şey olacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD'DEN SONRA FRANSA HAVA OPERASYONU GERÇEKLEŞTİREN İLK ÜLKE

Fransa, Ağustos ayından beri IŞİD'e karşı hava saldırısını gerçekleştiren Amerika'dan sonra bu örgütü yönelik hava operasyonu gerçekleştiren ikinci ülke olmuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi yakınlarında bulunan 104 El Dhafra üssünden havalanan iki Fransız savaş jeti, Irak’ın kuzeyindeki Zumar kasabasında örgüte ait lojistik depoları vurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı