İRAN'DAN YOLSUZLUK AÇIKLAMASI

İRAN'DAN YOLSUZLUK AÇIKLAMASI

.

İRAN YOLSUZLUK İŞİNİ SIKI TUTUYOR

İran Cumhurbaşkanı  Ruhani'den talimat: Yolsuzluğun üzerine gidin.


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Babek Zencani yolsuzluk dosyası için "Neden bu kadar petrol bir kişiye verildi, anlamakta zorluk çekiyorum"

ZENCANİ REZA SARRAF İLŞKİSİ

dedi. 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ardından tek karışan ülke Türkiye değil. Aynı zamanda İran'da karıştı. Operasyonun ardından sızdırılan tape ve görüntülerden sonra tutuklanarak ceza evine koyulan İran asıllı Reza Sarraf'ın, İranlı ortağı olduğu iddia edilen, Zencani'de İran Adli makamları tarafından tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Reza Sarraf ile ortaklığı iddialarını tutuklanmadan önce yalanlayan Zencani'nin Facebook hesabında ise ,Reza Sarraf ile eşi Şarkıcı Ebru Gündeş2e ait bir fotoğrafın önünde bir koltukta otururken poz verdiği bir fotoğrafı basında yer almıştı. Olayların ortaya çıkmasının ardından Babek Zencani bu fotoğrafını Facebook hesabından apar topar kaldırmıştı.

BU KADAR BÜYÜK PARA VE PETROL NEDEN BİR KİŞİYE VERİLDİ
Ruhani, devlet televizyonundaki canlı yayınlanan söyleşide, "Neden bu kadar yüklü miktarda petrol ve para bir kişiye verildi. Anlamakta zorluk çekiyorum. Rakam çok büyük. Yaklaşık ülkenin bir aylık tüm geliriyle eşittir" açıklamasında bulundu.


Ruhani, Zencani için neden tutuklanma kararı alındığı şöyle anlattı: "Bu kişi, paraların, bu bankada şu bankada olduğunu söylüyordu. Yaptığımız detaylı araştırmada tümden yalan söylediğini anladık. Olayın doğru olmadığı anlaşılınca birinci yardımcımdan yolsuzluk meselelerini üzerine gidilmesini istedim."

Zencani, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yolsuzlukla mücadele talimatının ardından 30 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Babek Zencani'nin, Türkiye'deki 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Sarraf'ın İran'daki ortağı olduğu iddia ediliyor.


Kaynak:Haber Kaynağı