İmamlar Toplantısında ' Ecevit'e hakarete ' büyük tepki

İmamlar Toplantısında ' Ecevit'e hakarete ' büyük tepki

İmamlar Toplantısında konuşan Diyanet Sen başkan Yardımcısı Mehmet Yaman'ın eski başbakanlardan rahmetli Bülent Ecevit hakkında çok ağır sözler sarf etmesi sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.


Türk siyaset tarihinde önemli bir yer edinmiş olan eski eski başbakanlardan Bülent Ecevit'e imamlar toplantısında Diyanet Sen başkan yardımcısı Mehmet Yaman ağır sözler sarfetti.

ÖLÜNÜN ARKASINDAN KONUŞAN DİN ADAMI

İslam dininde "ölünün arkasından" dedikodu etmenin büyük günah sayıldığını unutacak kadar hırs ve nefret dolu sözlerle rahmetli Ecevit için akla hayale gelmez sözler sarfeden diyanet mensubu sosyal medyada büyük tepki gördü. Kullanıcılar, Mehmet Yaman'ın Ecevit'in hastalığını diline dolaması ile ilgili olarak AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında görevi sırasında sık sık rahatsızlandığını, aracında bayıldığını, kapısının balyozla müdahale edilerek tedaviye alındığını hatırlattılar.

ERDOĞAN ÖRNEĞİ

Bazı kullanıcılar ise Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında dünya kameraları önünde uyuklarken fotoğraflarını paylaştılar. İşte Diyanet Sen Sendikası Başkan Yardımcısı mehmet yaman'ın Ecevit hakkında çok tepki gören sözleri.

İMAMLAR TOPLANTISINDA BÜYÜK AYIP

Karabük’te her ay düzenlenen imamlar toplantısına Türkiye Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman misafir olarak katıldı. Yaman, Bülent Ecevit hakkında konuşurken, 'Altı bezlenen, altını ıslatan bir başbakan' ifadesini kullandı.

Mehmet Yaman konuşmasında, “Geçmiş hükümetlerin bize ne verdiği ortada, bu hükümetten istediğimizi alıyoruz. Geçmişte bu yakınlığı göremiyorduk. Kendine mukayyet olamayan başbakanlardan, altı bezlenen, altını ıslatan Başbakan'dan bu millete ne fayda gelir” dedi.

 

670x335-2-001.jpg

KENDİSİNİ BÖYLE SAVUNDU

Sözcü'den Ali Ekben Ertürk'e konuşan Yaman toplantıdaki konuşmasını şöyle savundu: 'O toplantıda geçmiş dönemlerde yaşadığımız sıkıntılardan söz ettim. Ecevit'in sağlık problemleri vardı, bunu herkes biliyor. Asansör olmadan bir üst kata çıkamayan bir başbakan vardı. Sağlık problemi olan Ecevit'e hükümet kurdurdular dedim. '

ÖZÜR DİLEMESİNİ BİLİRİM

Yaman, Ecevit için “Altını ıslatan başbakan” sözünü söyleyip söylemediği konusunda ise 'Söylediğimi hatırlamıyorum, ama söylediysem de özür dilemesini bilirim' dedi.

Müftü Mehmet Bayam ise Ecevit'e hakaret eden imam için, “Kendisini biz misafir ettik. Sendikal faaliyetler hakkında bilgi beyan etmesi için söz hakkı verdik. Ama bu arkadaşımız sendika işlerini aştı. 

BİLSEYDİK SÖZ HAKKI VERMEZDİK

Bizi zora soktu. Böyle konuşacağını bilseydim elbette söz hakkı vermezdim. Densizlik yaptı. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, bizler devlet memuruyuz ve bu ülkenin devlet adamlarına laf söylemeyi hoş görmeyiz. Dinimiz, ölülerin arkasından konuşmayı men eder” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler