Gülen News'den Yeni Papa'ya Mesaj

Gülen News'den Yeni Papa'ya Mesaj

"Biz yeni papanın kararlarında, dünya barışına katkı için, 2. kez diyalog için atılacak net adımların, devam edeceğini umuyoruz."

GÜLEN NEWS TEN YENİ PAPAYA TEBRİK MESAJI

Fethullah Gülen faliyetleri ve çalışmaları ile ilgili Almanya da yayın yapan "Gülen News" adlı haber sitesinden yeni papaya tebrik mesajı gitti. Sitede yer alan tebrik mesajında şu ifadelere yer veriliyor.

"Bütün Katolikleri ve Vatikan klisesisini 1. Francis'in seçiminden dolayı Gülen Haber ekibi olarak kutluyoruz"  "Biz yeni papanın kararlarında, dünya barışına katkı için, 2. kez diyalog için atılacak net adımların, devam edeceğini umuyoruz."

Yeni seçilen Papa 1. Francis'in bu dolaylı diyalog çağrısına ne yanıt vereceği merak ediliyor.

HİNDİSTAN'DA ON BİNLER FETHULLAH GÜLEN SINAVI İÇİN YARIŞTI

Fethullah Gülen'nin Sonsuz Nur adlı kitabının içeriğinden yapılan sınav sonuçlandı. Hindistan genelinde 110 bin kişinin katıldığı yarışmada kazananlar belli oldu. Fethullah Gülen sitesinden verilen bilgilere göre,ödüller yarın düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Site de verilen bilgilere göre, Hindistan'ın önde gelen Müslüman, Hindu ve Sih din adamları, organizasyonun bütün dinler için önemini anlattı.

SİTEDEN KONU İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE
 
Gülen, Eylül ayında Peygamber Efendimiz'i (sas) hedef alan menfur film hadisesi sonrasında İslam dünyasındaki şiddet dolu tepkileri eleştirerek 'müsbet hareket' çağrısında bulunmuştu. Bunun için, Efendimiz'in (sas) hayatının gençler tarafından daha iyi anlaşılmasını tavsiye eden Gülen'in çağrısına cevap veren önde gelen Hint alimleri, Sonsuz Nur'u inceleyerek ülke genelinde bir yarışma düzenlemişti.
 
Sonsuz Nur sınavı organize heyeti genel sekreteri Dr. Fakruddin Muhammed, heyet olarak birçok siyer kitabını değerlendirdiklerini; ancak gençlerin en kolay anlayabileceği, farklı bir yaklaşımla yazılmış eserin Hocaefendi'nin kitabı olduğuna kanaat getirdiklerini söyledi. Dr. Muhammed, 110 binden fazla basılan kitabın iki ayda tükendiğini; yaklaşık aynı sayıda öğrencinin de eleme ve final sınavlarına katıldığını dile getirdi.

ÖDÜL OLARAK NE VERİLECEK ?

Siteden yapılan açıklama da 110 bin kişinin girdiği sınavda ödül olarak ne verileceği bilgisi bulunmuyor. Verilecek ödüllerin ne olduğu ancak yarın düzeneneceği açıklanan ödül töreninde ortaya çıkacak. Bu denli yoğun ilgi gören yarışmada verilecek para ödülünün yüksek olacağı düşünülüyor.

GÜLEN NEWS TEN YENİ PAPAYA TEBRİK MESAJI

Öte yandan Fethullah Gülen faliyetleri ve çalışmaları ile ilgili Almanya da yayın yapan "Gülen News" adlı haber sitesinden yeni papaya tebrik mesajı gitti. Sitede yer alan tebrik mesajında şu ifadelere yer veriliyor.

"Bütün Katolikleri ve Vatikan klisesisini 1. Francis'in seçiminden dolayı Gülen Haber ekibi olarak kutluyoruz"  "Biz yeni papanın kararlarında, dünya barışına katkı için 2. kez diyaloga için atılacak net adımların devam edeceğini umuyoruz."

Yeni seçilen Papa 1. Francis'in bu dolaylı diyalog çağrısına ne yanıt vereceği merak ediliyor.