FRANSA'DA 2. SALDIRIDA GELİŞME

FRANSA'DA 2. SALDIRIDA GELİŞME

Kesin olmamakla birlikte bu kişinin dün kadın polisi öldüren kişi olduğu sanılıyor.

Fransa peş peşe gelen rehine kriziyle sarsılıyor. Mizah dergisinde yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği katliamdan 2 gün sonra saldırganların bir matbaa binasında kuşatıldığı saatlerde, yine Paris'te bir markete giren saldırgan buradaki müşterileri rehin aldı.

KADIN POLİSİ ÖLDÜREN KİŞİ

DHA muhabiri Gülten Özbey, tüm dünyanın gözünü çevirdiği Paris'te rehinelerin tutulduğu marketin bulunduğu bölgedeki son durumu görüntüledi. Polis ablukasına alınan sokak ve çevresinde deyim yerindeyse kuş uçurtulmuyor.
Paris’in doğusunda 20. bölgesi Porte de vincennes semtinde Türkiye saatiyle saat 14:00’te gıda ürünlerinin satıldığı Yahudilere ait bir bakkalın önünde silah sesleri duyulduğu ve bir şahsın mağazanın içinde bulunanları rehin alındığı bildiriliyor. Kesin olmamakla birlikte bu kişinin dün kadın polisi öldüren kişi olduğu sanılıyor.

BİR YARALI VAR

Markette gerçekleştirilen eylemde 1 kişinin yaralandığı bildirildi. Fransız polisi marketin önünde elleri tetikte bir biçimde tayakkuz halinde.Çok sayıda ekip ve jandarma özel komandoları ekipler yüksek binalara ve çevreye konuşlandırıldı. Markette en az 5 kişinin bulunduğu bildiriliyor.

REHİNELERİN OLDUĞU BÖLGEDEN UZAK DURUN TALİMATI

Fransa İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak vatandaşların ve siviller rehinelerin olduğu bölgelereden uzak durmaları gerektiğini duyurdu.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı