FRANSA IŞİD'E REST ÇEKTİ

FRANSA IŞİD'E REST ÇEKTİ

Fransız Ulusal Meclisi'nin 577 milletvekili ve 300 Senatörü Cumhurbaşkanı François Hollande...

Fransız Ulusal Meclisi'nin 577 milletvekili ve 300 Senatörü Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında Versailles Sarayı'nda bir araya geldi.

BİR İLK UYGULAMA

Napoleone Bonapart döneminden bu tarafa ilk defa milletvekilleri ve senatörler, parti dağılımı şeklinde değil de alfabetik sıraya göre toplanıyorlar. Toplantıda sadece Cumhurbaşkanı François Hollande değil muhalefet liderleri de terör olayları hakkında fikirlerini söyleyip hükümetin açıkladığı önleme tedbirleri konuşabilecekler

CUMHURİYETİ ASLA YIKAMAYACAKLAR

.Parlamenterlere karşı yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Fransa Hollande teröristlerin Fransa Cumhuriyetini asla yıkamayacaklarını söyledi.

FRANSA'NIN FRANSA OLARAK KALMASINI İSTİYORUM

Hollande sözlerine şöyle devam etti : "Fransa'nın Fransa olarak kalmasını istiyorum, Fransa'ya saldıran barbarlar Fransa'nın yüzünü değiştirmek istiyorlar.

YAŞAM ŞEKLİMİZİ DEĞİŞTİREMEYECEKLER

Fransa'nın ruhunu yaşama şevkini parçalamalarına müsaade etmeyeceğiz, yaşam şeklimizi değiştiremeyecekler. Yaşamaya devam edeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz. COP 21 klima toplantısı yapılmakla kalmayacak aynı zamanda birlik ve beraberlik zamanı olacak, 100 den fazla devlet adamı ve hükümet yetkilisi gelip Fransa ile birlikte olduklarını ifade edecekler.

Demokrasimizin işlemesi teröristlerin şantajlara ile yapılmayacak, bölgesel seçimler Aralık ayında yapılacak ertelenmeyecek.

anigifkitap.gif

anigiftaksimall-2.gif

anigiftaksimall-001.gif

CUMHURİYET TERÖRÜ ORTADAN KALDIRACAK

Politik hayatımızın da devam etmesi önemli. Sizler özgür ve yenilmez bir halkın temsilcilerisiniz, olaylara olay katarak büyütmek yoluna gitmeliyiz. Cumhuriyet, terörizmi ortadan kaldıracak gerekli güce sahip ve bunu da hukuk devleti kurallarında yapabilecek güçte. Teröristlerin Fransa'yı yıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Suriye'de IŞİD'i hedefleyen bir tek büyük koalisyona ihtiyaç var.AB sınırları kontrol edilmeli; ulusal sınırlara dönüş AB'nin sonu olur. Bazı kişilerin vatandaşlığını iptal etmeyi düşünebiliriz. Dünyayı tehdit eden terörist hareket ile savaş halindeyiz. IŞİD'e karşı hava operasyonlarımız devam edecek" dedi.

 
 
 

Kaynak:Haber Kaynağı