Feyzioğlu'ndan kritik ' Türk Bankaları ' açıklaması

Feyzioğlu'ndan kritik ' Türk Bankaları ' açıklaması

Barolar Birliği başkanı Feyzioğlu'ndan Sarraf davası sonucu ile ilgili olarak kritik bir bankacılık açıklaması geldi

ABD'de yargılanırken Türkiye aleyhine itirafçı olan Rıza Sarraf'ın ifadeleri doğrusunda hakkında 3 Ocak'ta karar verilecek olan Halk bankası genel Müdür yardımcısı Hakan Atilla'nın suçlu bulunması halinde neler olacağına ilişkin çok kritik bir açıklama yapıldı.

HUKÜKİ OLARAK NEREYE GİDİYOR

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ABD'de yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın suçlu bulunması halinde Türkiye ile ABD arasındaki bankacılık sisteminin çökebileceğini söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, kamuoyunda "Rıza Sarraf davası" olarak bilinen, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya ilişkin konuştu.

BANKACILIK SİSTEMİ ÇÖKEBİLİR

Atilla'nın suçlu bulunması halinde Türkiye ile ABD arasındaki bankacılık sisteminin çökebileceğini söyleyen Feyzioğlu, dava sonucunda Hakan Atilla'nın suçlu bulunması durumunda, ABD Hazine Bakanlığı'nın Türkiye'ye ceza kesebileceğini ifade etti. 

 

670x335-001.jpg

TÜRKİYE DÖVİZ KRİZİNE GİREBİLİR

Uluslararası bankacılığın ABD'nin elinde olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Türkiye mahkemeyi tanımayıp kesilebilecek cezayı ödemeyebilir. Ancak bu sefer Türkiye'ye yurt dışından döviz girişi durabilir, bankalar arası EFT işlemi yapılamaz hale gelir" dedi.

 

İlgili Haberler