AKP Rıza Sarraf'tan intikamını böyle alacak

AKP Rıza Sarraf'tan intikamını böyle alacak

ABD'de yargılanırken itirafçı olan Rıza Sarraf'ın AKP'li bakanlara ve Türk yargıçlara rüşvet verdiğini açıklayarak Türkiyeyi dünyaya rezil etmesine karşılık yapılacak misilleme netleşiyor.

ABD'de itirafçı olarak Türkiye'yi tüm dünyaya rezil eden Rıza Sarraf'tan intikam almanın yolu bulundu. ABD mahkemesinde yaptığı itiraflar ile Türkiye'de bakanlara,yargıçlara ve memurlara rüşvet verdiğini açıklayan Rıza Sarraf önce tutuklanarak cezaevine konulmuş ardından serbest bırakılmıştı. El konulan paralarıda faizi ile iade edilen Sarraf, ABD'de itirafçı olunca vatan haini ilan edildi. AKP'li bakanların eli ile ödül de verilen Sarraf'tan "Türkiye'yi rezil Ettiği için alınacak intikamın yolu bulundu. İşte Hürriyetin haberi.

YALISINI YIKALIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki toplantısında Rıza Sarraf'ın yalısı konuşuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki toplantısında, ABD’de yargılanan Reza Zarrab’ın Beykoz’daki yalısının kaçak bölümleri yeniden gündeme geldi.

KARAR ALINMIŞ DURUMDA EBRU HANIMDA ÇIKMIŞ

İBB Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın "Encümen kararı alınmış durumda. Süreç devam ediyor. O gün gelecektir diye düşüyorum” dedi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ da, "Zarrab, Türkiye Cumhuriyeti’ni yurt dışında rezil ediyor. Boğaz’daki yalı ve diğer köşklerin imara aykırılıklarının yıkılması gerekiyor. 

NAM OLSUN DİYE YIKALIM

Zaten Ebru Hanım (Ebru Gündeş) da taşınmış. Gelin nam için yıkalım" diye konuştu. Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre daha önce Sarraf’ın yalısının kaçak bölümleriyle ilgili defalarca İBB Meclisi’ne soru önergesi veren CHP’li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, İBB Meclis’inde oy birliğiyle Başkanlık Makamı’na havale edilen dünkü önergesinde, “Reza Zarrab için hırsız, yolsuzluk yapıyor deyince, burada bazı arkadaşlar söz aldı, ‘Önergelerinizde isim vermeyin. Burada olmayan kişiler hakkında konuşmayın. Kesinleşmiş mahkeme kararı yok, işlem yapamayız’ diyerek savundular. 

BEN HEP HIRSIZ DEDİM

Savunanlar için ne kadar acı bir durum. Ben hep hırsız dedim. Meğer ki, casusluk yapıyormuş” ifadelerini kullanıp, İBB Meclis üyeleri olarak ortak tavır belirlemeyi önerdi.

Sağ, Sarraf’ın, Boğaz’da bulunan yalı ve Kandilli’deki köşklerle ilgili Beykoz ve Anadolu Adalet Sarayı’nda açılan davalarda 10 yıl hapis istemiyle yargılandığını hatırlatıp, AKP'li meclis üyelerine “Sarraf’ın kaçak yapılaşmaları bilirkişi ve Boğaziçi imar müdürlükleri tarafından tespit edilen yalı ve köşk ile ilgili yıkımları yapacak mısınız? Daha neyi bekliyorsunuz. Türkiye aleyhine casusluk yapan bir hainini kaçak yapılarını yıkmak boynunuzun borcu ve yasal zorunluluğunuz. Yıkım kararlarını niye uygulamıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

 

 

3

670x335-2-001.jpg

 

AKP'Lİ AYDIN: O GÜN GELECEKTİR

"Sarraf, Türkiye Cumhuriyeti’ni yurt dışında rezil ediyor. Boğaz’daki yalı ve diğer köşklerin imara aykırılıklarının yıkılması gerekiyor. Zaten Ebru Hanım (Ebru Gündeş) da taşınmış. Gelin nam için yıkalım. Bir yıkalım hayırlısıyla” diye konuşan Sağ’a yanıt, İBB Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın’dan geldi.

Aydın, “Bu konuyla ilgili Encümen kararı alınmış durumda. Süreç devam ediyor. O gün gelecektir diye düşüyorum” diyerek, Sarraf’ın yalı ve köşkündeki kaçak bölümlerin yıkılacağı işaretini verdi.

İlgili Haberler