Estetik dudak dolgusu skandalında flaş gelişme

Estetik dudak dolgusu skandalında flaş gelişme

Adana'da kuaförüne yaptırdığı dudak dolgusu yüzünden dudağını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Merve olayında flaş gelişme

Adana'da sahte doktora dudaklarına estetik dolgu yaptırtan ardından dudaklarını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Merve Keleş ve aynı kuaför SG'nin kurbanı olan Güllü Sel ve Z. U. da şikayetçi oldular.

CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSU

Merve Keleş gibi 12 Nisan'da S.G.'nin bir evde dudaklarına iğneyle dolgu yaptığını anlatan ev kadını 30 yaşındaki Z.U., Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Dolgu işlem sonrası dudaklarının şiştiğini ve 4 gün hastanede yattığını anlatan Z.U., "Kimse muayene haricinde doktor olmayan kişilere böyle operasyonlar yaptırmasın. 

BANA KENDİSİNİ DOKTOR OLARAK TANITTI

S.G., kendini doktor olarak tanıttığı için inandım ama mağdur oldum. Kimse bizim düştüğümüz duruma düşmesin" dedi.
16 Nisan'da kendi evinde S.G.'nin dudaklarına dolgu yaptığını aktaran 32 yaşındaki Güllü Sel ise "O gün eşimin yüzüne botoks yaptı. Bu işlemi sosyal medya hesabımdan canlı olarak yayınladım. Kendini doktor olarak tanıttı. Hatta benim telefonumda 'Doktor Soner ben' dediği konuşması kayıtlı hala. Pazartesi gidip şikayetçi olacağım. Kimse doktor ve uzman olmayan kişilere böyle işlem yaptırmasın" diye konuştu.

resimid_3410778.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Adana'da kendini 'doktor' olarak tanıtan kuuför S.G.'nin dudaklarına kalıcı dolgu yaptırıp mağdur ettiği kadınların şikayetçi olduğu olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"Son günlerde medyada 'Adana'da Sahte Estetik Uzmanının Mağdurları Artıyor' ve 'Sahte Estetik Uzmanı Mağdurları' başlıklı haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. 

İNTERNET ÜZERİNDEN PAZARLAMA

Söz konusu haberler vasıtasıyla Adana’da internet üzerinde kendisini medikal estetik uzmanı olarak tanıtan ve asıl mesleği bayan kuaförü olan bir kişinin bazı vatandaşlarımıza dudak dolgusu ve botoks uygulaması yaptığı ortaya çıkmıştır. Bilindiği üzere botoks ve dermal dolgu işlemleri sadece uzman tabipler ile medikal estetik sertifikasına sahip hekimler tarafından yalnızca sağlık kuruluşlarında yapılabilmektedir. 
2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS

Kuaför, güzellik uzmanı ya da estetisyenlerin bu tür tıbbî işlem olarak nitelendirilen işlemleri yapmasına izin verilmemektedir. Yine kanunlarımıza göre 'Diploması olmadığı hâlde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınan şahıs iki yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır' hükmü düzenlenmiştir. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Yaşanan son olaylarla ilgili olarak; kendisini estetik uzmanı olarak tanıtarak, evinde bazı vatandaşlarımıza botoks işlemi yaptığı iddia edilen kuaför Soner G. hakkında Adana Valiliği İl Sağlık Müdürlüğümüz kanalıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu Bakanlığımızca takip edilmektedir."

İlgili Haberler