ESAD, OBAMA VE PUTİN'İ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

ESAD, OBAMA VE PUTİN'İ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

ABD Başkanı Barack Obama, Beşşar Esad’a “halkını bombalayan tiran” benzetmesi yaptı ve Suriye’de Esad’la devam edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Suriye hükümeti ile birlikte çalışmamanın büyük bir hata olduğun

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; ABD Başkanı Barack Obama, Beşşar Esad’e “halkını bombalayan tiran” benzetmesi yaptı ve Suriye’de Esad’ladevam edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.Birleşmiş Milletler (BM) 70’inci Genel Kurul toplantıları başladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen ABD Başkanı Barack Obama, Beşşar Esad’i hedef aldı. Esad’i “halkını bombalayan tiran” olarak niteleyen Obama, Suriye’de iç savaş öncesi duruma dönmenin mümkün olmadığını belirterek, “Gerçekçi olmamız, Esad’den başka bir lidere geçmemiz gerekiyor” dedi.

"SURİYE HÜKUMETİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAMAK BÜYÜK BİR HATA"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, BM'de yaptığı konuşmada Suriye'deki krize yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Putin, Suriye hükümeti ile birlikte çalışmamanın büyük bir hata olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı