ERDOĞAN'IN SARAY İFTARI WASHINGTON POST'TA BÖYLE KONU OLDU

ERDOĞAN'IN SARAY İFTARI WASHINGTON POST'TA BÖYLE KONU OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazartesi günü AK Saray'da verdiği iftar yemeğinde masanın devasa boyutlarda olmasını Washington Post gazetesi de yazdı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan sarayında verdiği davetleri eleştirenlere karşı sert tepki vererek maliyetleri haber yapanları dava etmekle tehdit etti. Verilen iftar yemeğinin maliyetini yaklaşık 30 TL olarak açıklarken, bu yemeklerde hizmet eden onlarca ahçı,garson,hizmetlinin ve diğer giderler kalemlerinden hiç bahsetmedi. Öte yandan sarayın gerçek maliyeti hala halktan köşe bucak kaçırılıyor. Türkiye'de bu konuda muhalif kalmayı becerebilmiş bir kaç yayın organı ve kurum, halkı gerçeklerden haberdar ederken, dünya medyasıda boş durmuyor.

MASANIN DEVASA BOYUTLARINDAN BAHSETTİ

Ünlü Amerikan gazetesi Washington Post Erdoğan'ın çok konuşulan diyanet ulemasına verdiği iftarı sayfalarına taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazartesi günü AK Saray'da verdiği iftar yemeğinde masanın devasa boyutlarda olmasını Washington Post gazetesi de yazdı.

 SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazartesi günü AK Saray'da verdiği iftar yemeğinde masanın devasa boyutlarda olmasını Washington Post gazetesi de yazdı.
 
Cumhurbaşkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete önceki gün verilen iftar yemeğinde kullanılan masa sandalyenin maliyeti hakkında başlayan tartışmaların, sosyal medyada kullanıcıların fotoshopladığı görüntülerle alay konusu haline geldiği yazıldı.

ATİLLA TAŞ'IN TWEET'İNİ DE YAZDILAR 

Twitter'da sanatçı Atilla Taş'ın aynı gün Beyaz Saray'da iftar veren ABD Başkanı Obama'nın iftar yemeğiyle Erdoğan'ın davetinin fotograflarını paylaşıp, "Fakir lan bu Amerikanlar!" twiti de yazıda yer aldı.

 MUSTAFA VARANK'IN KÜFÜRÜNÜ YAYINLADILAR

Kullanıcıların paylaştığı binlerce fotograftan bazılarını sitesinde yayınlayan Washington Post, yapılan yorumlar üzerine sinirlenen Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'ın "Dünyanın en aşağılık, en kahpe iftiracılarıyla mücadele etmekten bıktık.Bu masa bütün yemeklerde kullanılıyor 4600 TL" twitine de yer verildi.

ARACIN İADESİ
 
Yazıda Diyanet İşleri Başkanı'nın kendisine tahsis edilen 435 bin dolar değerindeki aracı ise kamuoyunun tepkileri üzerine iade ettiği de hatırlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı