Erdoğan'ın kabine ve belediyelerde tasfiye planı

Erdoğan'ın kabine ve belediyelerde tasfiye planı

Erdoğan'ı yakından takip eden gazetecilerden kabine ve belediyelerde tasfiyenin yaklaştığı bilgileri geliyor

AK Parti'nin dün yapılan kongresinde 50 kişilik MKYK listesinde 19 kişi değişti. Erdoğan'ın bir dönem çok yakınında olan yazarlardan bir kısmının karşı çıktığı yeni yönetim listesinden başka en çok konuşulan konu, AKP'de tasfiye konusu. 

ESKİ DESTEKÇİ YENİ HAYIRCI AKP KESİMİNİ YENİDEN KAZANMA GAYRETİ

Erdoğan'ın referandum sonrası ortaya çıkan başarısızlık tablosunu değrlendirerek, Hayır tarafına geçen eski destekçilerini kazanacak bir operasyon yapması bekleniyor. Hürriyet yazarı Murat Yetkin, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden genel başkan olduğu AK Parti kongresine ilişkin "Tasfiye başladı, sırada kabine ve belediyeler var" ifadelerini kullandı.

İŞTE O YAZIDAN İLGİLİ BÖLÜM

Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı seçildi
Yetkin'in 'Tasfiye başladı, sırada kabine ve belediyeler var' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Şimdi sırada parti teşkilatları, belediyeler ve bakanlar kurulu var.

EVDE BAHAR TEMİZLİĞİ

Ben tasfiye diyorum ama siz bu sözü sert buluyorsanız 'evde bahar temizliği' gibi ılıman bir tanım da kullanabilirsiniz, fark etmez, işlem aynı.

Muhalefet partilerinin, CHP, MHP, HDP, hepsinin 15 Temmuz'dan bu yana söylediği 'Hani FETÖ'nün siyasi ayağı?' sorusunun cevabı da bu süreçte verilebilir, bürokraside yargıda yapılmak isteyip yapılamayanlar da artık daha rahat yapılabilir.

YENİ DÖNEMİN MARKASI OLACAK ADIMLAR

Erdoğan, genel başkanlığa tek aday olduğu AK Parti kongresinde konuştu: Bu sadece hukuki bir ayrılıktı
Yeni dönemin alametifarikası olacak adımlar görebiliriz yakında.
Başbakanın 'merhamet değil, adalet' sözü çok şey anlatıyor aslında; buzdağının su üstündeki ucu gibi. Yarı adalet vaadi, yarı tehdit içeriği var.

Bunun mutlaka toplumun diğer alanlarına da yansıması olacaktır. Erdoğan dün herkes istediğini söyleyebilecek diyordu ama 20 Mayıs günkü Sözcü gazetesi, 19 Mayıs'taki baskını protesto için beyaz çıktı. 

ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR

Cumhuriyet gazetesinin içinde bulunduğu durum ortada… 'Yazdıkları nedeniyle değil, terörizm' söylemi giderek içi boşalıp, ikna edicilikten uzaklaşıyor. Erdoğan'ın genellemeci bir anlayış yerine iyiyi kötüden ayırt edici bir yaklaşımı artık tek başına başında olduğu yönetime hâkim kılmasının zamanı geldi de geçiyor."

'CUMHURBAŞKANI DANIŞMANLARI BAKAN OLARAK ATANABİLİR'

"Bunu söylemekle birlikte asıl değişimin siyaset kurumunda olacağını görmemiz lazım.

Mesela bakanlar kurulunda değişikliklere gidilebileceği, Meclis dışından, belki Cumhurbaşkanlığı danışmanları arasından bazı isimlerin bakan olarak atanabileceği konuşuluyor.

Belediyeler bir gayya kuyusu. Belediyecilikten gelen Erdoğan'ın belediyelere nasıl neşter atacağı, parti içi yerel güç odaklarını nasıl disipline alacağı merak konusu…"

ERDOĞAN'IN VAZ GEÇEMEDİĞİ 4 İSİM

Erdoğan'ın listesinde dikkat çeken ayrıntılardan biride vazgeçemediği isimler oldu.
Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, tek sürpriz parti yönetiminde nasıl bir değişik yaşanacağı konusundaydı.

AK Parti'nin 2003 yılında yaptığı 1. Olağan Kongresi'nin MKYK listesiyle kıyaslandığındsa o günden bugüne kalan sadece 4 isim Hayati Yazıcı, Nurettin Canikli, Mehdi Eker ve Öznur Çalık oldu.

İlgili Haberler