Erdoğan'dan çok ilginç Katar açıklaması

Erdoğan'dan çok ilginç Katar açıklaması

Günlerdir süren ve arkasında nasıl bir hedef olduğu anlaşılamayan Katar krizinde Erdoğan sessizliğini Katar'a destek ile bozdu.

 Erdoğan, “Katar'ın terör zanlısı olarak görülmesini tasvip etmiyorum. Böyle bir durum olsa karşılarına ilk çıkan ilk devlet başkanı ben olurdum. Burada farklı bir oyun oynanıyor. Günlerdir konuşulan katar krizinde Erdoğan sessizliğini bu sözlerle bozdu. Tüm gün yaptığı telefon diplomasisi ardından açıklama yapan Erdoğan Körfez ülkelerinin bir çoğunun aksine Katar'a destek vermeye kararlı olduğunun da altını çizdi.

ERDOĞAN BİTİRİLECEK

Alınan bilgilere göre Erdoğan'ın görüşme yaptığı çok sayıda ülke liderinin arasında Katar ile ilşkilerini sona erdiren ülke liderlerinden hiç birisi yok. Ancak Erdoğan'ın "Katar krizi ardından oyun oynanıyor ama henüz çözebilmiş değiliz" açıklamasından saatler önce en yakınındaki yazarlardan biri yaptığı değerlendirme yazısında şu cümleyi kullandı. " Erdoğan bitirilecek "

ÖNCE ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Pek çok ülkenin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından Türkiye'den yapılan ilk açıklamada olaydan "üzüntü duyulduğu" söylenmişti.

SON AÇIKLAMASI KATAR'A DESTEK OLDU

Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Katar'a karşı yaptırımları doğru bulmadığımızı peşinen söylemek istiyorum" dedi.

Erdoğan, "Katar'ın soğukkanlı tutumunu takdirle karşılıyoruz" diyerek, "Katar'la ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ARKASINDA OYUN OYNANIYOR'

Cumhurbaşkanı "Körfez'de yaşanan bu krizin bir an önce çözüme kavuşturulması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Tayyip Erdoğan, "Katar krizinin arkasında oyun oynanıyor fakat bunu şu anda çözebilmiş değiliz" sözlerini kullandı.

YENİ ŞAFAK YAZARINDAN İLGİNÇ TESPİT

Erdoğan'ın bu açıklamasından önce en yakınında bulunan yazarlardan Yenişafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Katar olayının Türkiye'yi köşeye sıkıştırma amacı taşıdığını yaazmıştı. Karagül konuya ilişkin ilginç tespitinde şöyle söylüyor.

İbrahim Karagül'ün "Arafat’ın zehirlenmesi ve 15 Temmuz! BAE ve Dahlan! Peki ya Katar krizi?" başlığıyla yayımlanan (6 Haziran 2017) yazısı şöyle:

2011 yılında İsrail-Filistin müzakerelerine dair on yıllık gizli bilgideşifre oldu. Bin altı yüz gizli belgede, Kudüs'ün büyük bölümünün İsrail'e verilmesi gibi dünyayı ayağa kaldıracak teklifler de vardı. İsrail’in Gazze katliamlarının arkasındaki kirli ittifaklara, “gelin ülkemizi işgal edin” diyen bölge yöneticilerine kadar şok edici bilgiler vardı.

Haber Merkezi Yeni ŞafakABD özel birliklerinin Filistin halkına karşı nasıl savaştığı, Muhammed Dahlan’a aktarılan silahlar, Dahlan ile İsrail istihbaratı ve Mısır istihbaratı arasındaki ilişkiler, Dahlan ile neoconlar arasındaki kirli ve kanlı ortaklıklar gibi..


Ve çok daha önemlisi: Filistin lideri Yaser Arafat’ın zehirlenip öldürülmesi ihalesinin de Dahlan’a verilmesi gibi. Zaten El Fetih’ten birçok kişi CIA ve Mossad’la çalışıyordu. Arafat zehirlendi ve yavaş yavaş öldürüldü.

Biz 15 Temmuz’u Ocak ayında haber verdik..

2016 Ocak ayında, Gerçek Hayat dergisinde bir dosa yayınladık.

Türkiye’nin darbeler ve darbe girişimleri tarihine yeni bir sayfa açacak ölçüde bir kirli dosyanın kapağını araladık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yeni bir uluslararası komplonun ilginç ayrıntılarını sunduk.

Dikkat edin, bunlar 15 Temmuz darbe ve iç savaş girişiminden önce, yani Ocak ayında oldu. Darbe senaryosu çokulusluydu ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Arafat’ın katili Muhammed Dahlansenaryonun tam merkezindeydi.

Senaryonun sonu: Erdoğan bitirilecek!

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı