ERDOĞAN'A DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI

ERDOĞAN'A DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI

Facebook ve YouTube'un kapatılabileceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu çıkışı, dış basında da büyük yankı buldu.

ERDOĞAN'A DIŞ BASINDAN SANSÜR TEPKİSİ

Facebook ve YouTube'un kapatılabileceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu çıkışı, dış basında da büyük yankı buldu. Bir televizyon kanalında dün gece, kendine yakın gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan'ın bir soru üzerine "Gerekirse kapatırız" dediği Facebook ve youtube sosyal paylaşım siteleri için dünyadan büyük tepki geldi.

ESKİ MÜTTEFİKİ İLE SİYASİ MÜCADELEYE GİRDİ

Reuters: Erdoğan, Türkiye'nin Facebook ve Youtube'u yasaklayabileceğini söyledi
Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan siyasi düşmanları tarafından suistimal edildiğini söylediği Facebook ve YouTube'u 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından yasaklayabileceğini belirtti.
Erdoğan, yakın çevresindeki isimlerle ilgili yolsuzluk iddialarını içeren "sahte" ses kayıtlarının arkasındaki isim olduğunu söylediği Fethullah Gülen'le bir iktidar mücadelesi içinde. ABD'de yaşayan Gülen, Erdoğan'ın eski müttefiki.

YOLSUZLUK SKANDALLARI İLE BOĞUŞUYOR

Associated Press: Türkiye Başbakanı, Facebook ve YouTube'u yasaklamakla tehdit etti
Yolsuzluk skandalıyla boğuşan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, interneti sansürlemek için daha ileri adımlar atma tehdidinde bulundu. Bunlar arasında Facebook ve YouTube'un kapatılması da var.

YOLSUZLUK SIZINTILARI BÜYÜYÜNCE

AFP: Türkiye Başbakanı, YouTube ve Facebook'un yasaklanabileceği konusunda uyardı
Türkiye'nin güç durumdaki başbakanı,internetteki sızıntıların giderek büyüyen yolsuzluk skandalıyla ivme kazandırmasının ardından, hükümetin popüler sosyal medya ağları YouTube ve Facebook'un yasaklanabileceği konusunda uyardı.
Türkiye'de son yıllarda binlerce internet sitesine erişim engellendi. YouTube'a erişim de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içeren unsurlar nedeniyle, 2010 yılına kadar iki sene yasaklanmıştı.

AVRUPA BASINI NE DEDİ

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili haberinde Türkiye'de daha önce de Youtube'a erişimin yasaklandığını anımsatarak “Ancak Sayın Erdoğan, geçen Haziran ayında yönetimine karşı kitlesel protestolar sırasında twitter'i bir 'bela'ya benzeterek kişisel olarak da sosyal medyadan hoşlanmadığını açıkça ortaya koymuştu” görüşünü dile getirdi.  

SEÇİMLERİ KAZANIRSA YASAKLAR

Guardian gazetesi “Erdoğan seçimleri kazanırsa Türkiye Facebook ve YouTube‘u yasakyabilir” başlıklı haberinde, “Başbakan, siyasi hasımlarını kurgulanmış internet içeriği kullanarak sosyal medyayı suistimal etmekle suçluyor” ifadelerine yer verdi.  

YOLSUZLUK SUÇLAMALARI

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Erdoğan'ın yolsuzluğuna dair suçlamaların sosyal medyada geniş şekilde yer aldığını anımsattığı haberinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Erdoğan'ın açıklamalarından sonra böyle bir yasağın mümkün olmadığı yönünde olmadığı şeklindeki çıkışına da yer verdi. 

ERDOĞAN TEHDİT ETTİ

Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Süddeutsche haberi “Erdoğan Facebook ve Youtube'u kapatmakla tehdit etti” başlığıyla verdi. Der Spiegel ise Erdoğan'ın son dönemlerde internete sızan konuşmaları üzerine sıkıntıda olduğunu vurgularken, 30 Mart seçimlerinde partisinin başarıyla çıkması halinde Facebook ve YouTube’u yasaklayabileceğini söyledi.  

SKANDALLAR İVME KAZANDIRDI

Katar merkezli El Cezire, Erdoğan'ın hali hazırda internet üzerindeki kısıtlamaların artmasına hem ülke içinden hem dünyadan tepkiler geldiğini hatırlatırken, yeni ses kayıtlarının yolsuzluk skandalına ivme kazandırdığını anımsattı. 

YOLSUZLUK SKANDALI

Associated Press “yolsuzluk skandalıyla boğuşan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, interneti sansürlemek için daha ileri adımlar atma tehdidinde bulundu” derken Fransız gazetesi Le Monde Erdoğan'ın, 30 Mart’taki yerel seçimlerden sonra YouTube ve Facebook’u yasaklamakla tehdit ettiğini, Türkiye’de parlamentonun 5 Şubat’ta, devletin internet üzerindeki kontrolünü artıran bir dizi düzenlemeyi onayladığını anımsattı.  

Kaynak:Haber Kaynağı