ERDOĞAN SONUNDA İSRAİL'E MAHKUM OLDU

ERDOĞAN SONUNDA İSRAİL'E MAHKUM OLDU

Uyguladığı kavgacı politika ile dünyada yapayalnız kalan Erdoğan sonunda İsrail'e mahkum oldu. ABD Başkan Yardımcısından İsrail ile arasını düzeltmesinde yardım isteyen Erdoğan'a İsrail "Kırmızı Çizgi" dedi.

ORTADOĞU temasları çerçevesinde İsrail'de bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsrail'le mümkün olan en kısa zamanda anlaşmaya varmak istediğini söyledi.

ERDOĞAN BİTİRMEK İSTİYOR

Haaretz gazetesinin İsrail Dışişleri yetkililerine dayandırdığı habere göre, Biden, Netanyahu'ya Erdoğan'ın Ankara ile Tel Aviv arasındaki krizi en kısa zamanda bitirmek istediğini söyledi.

ARACILIK YAPACAKMIŞ

Biden, Netanyahu'ya ayrıca, Erdoğan'la Netanyahu arasında arabuluculuk yapmaya ya da iki ülke arasındaki anlaşmazlığın çözümü için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu kaydetti.

UZLAŞMAYA VARAMADIK

Haaretz gazetesine göre Netanyahu da, Biden'ın sözlerine karşılık, iki ülke temsilcilerinin sürekli temas halinde olduğunu ancak henüz bir uzlaşmaya varılamadığını belirtti.

İSRAİL NAZLANIYOR

İsrail'in bir anlaşmaya varma niyetiyle müzakere masasında olduğunu söyleyen Netanyahu, “Ancak bazı kırmızı çizgilerimiz" var diye konuştu.


 

Kaynak:Haber Kaynağı