Erdoğan Diktatör yakıştırmasını böyle savundu

Erdoğan Diktatör yakıştırmasını böyle savundu

Erdoğan kendisine sık sık yapılan diktatör eleştirileri konusuna böyle açıklama getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık ' Diktatör ' olarak eleştirilmesine ' Kutlu Doğum haftası ' törenind eyaptığı konuşmada şöyle değindi.

"Bunlara karşı sesimizi yükselttiğimiz için birileri nediyor? 'Diktatör' diyor. Varsın desinler, biz sesimizi yükseltmeye bunlara karşı devam edeceğiz."

PEYGAMBERİN DOĞUM GÜNÜ HAFTASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen 2017 Kutlu Doğum programına katıldı. Hz. Muhammed (SAV) 'in dünyaya geldiği tarih olarak kabul edilen hafta dolayısı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde bir program düzenlendi. "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" adıyla düzenlenen geceye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Geceye ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim de katıldı.  

DİKTATÖR KONUSU

Toplantıda yaptığı konuşmada uzun uzun Peygamberin hayatı ve hadisleri konusunda uzun bir konuşma yapan Erdoğan, gecenin konusunu ise siyasete şöyle bağladı. Konuşmasını Suriye'deki savaşa getiren Erdoğan kendisine yönelik çok sık yakıştırılan diktatör konusuna ise şöyle değindi.

VARSIN DİKTATÖR DESİNLER

"Suriye'de katledilen, önemli bir bölümü de çocuk olan 1 milyona yakın masumun sesine kulak vermeyen bir Müslüman, kendisini Peygamber Efendimizin bu tavsiyelerinden hangisine uymuş olarak kabul edebilir? Hepiniz ekranlarda izlemişsinizdir, kimyasal silahlarla şehit olmuş ikizlerin babasının kucağındaki halini. Türkiye'ye aldırdık ve Hatay'da babası, amcası ve akrabalarıyla görüştüm. Aynı aileden 100 kişi kimyasal silahlarla ne yazık ki ölmüş, şehit olmuştu. 

HEM EŞİ HEM 2 YAVRUSU 

Şimdi o babanın halini düşünün, eşi de şehit olmuş, iki yavru da gitmiş. 'Ben onları Allah'ımın evine gönderiyorum.' diyordu. Kendi elleriyle yavrularını orada mezara defnediyor. Bu dünyada bu zalimler, acaba karşılığını ne kadar bulmayacak da bu zulmü devam ettirecek. Bunlara karşı sesimizi yükselttiğimiz için birileri nediyor? 'Diktatör' diyor. Varsın desinler, biz sesimizi yükseltmeye bunlara karşı devam edeceğiz. Çünkü bizim Peygamberimiz 'Zulme rıza zulümdür' diyor. Zulme rızanın zulüm olduğu bir dünyada biz kalkıp da bunlara 'İyi yapıyorsunuz. Devam edin.' diyebilir miyiz?"

KÖTÜLÜK GÖRDÜĞÜNÜZDE DİLİNİZLE DÜZELTİN

Erdoğan, Hazreti Muhammed'in "Bir kötülük gördüğünüz zamanelinizle düzeltin, gücünüz yetmezse dilinizle ihtar edin, ona da gücünüz yetmezsekalben buğzedin" hadisini hatırlatarak, Müslümanlar bu kesin emre rağmen prensipte dahi bir araya gelemediğini dile getirdi. Erdoğan, "Eğer biz, insanlar içerisinden çıkarılmış birhayırlı ümmet olduğumuza inanıyorsak, o zaman bunun gereğini yerine getirmemizlazım. 


Atmamız gereken adımları buna göre atmamız lazım, daha neyi, nasılseyredeceğiz? Acaba biz, bir tas çorbamızı onlarla beraber paylaşabiliyor, onlarabunu uzatabiliyor muyuz? Bunu artık ihmale hakkımız yok, gereğini yapmamız şart"dedi. Program gül takdimi ile sona erdi.

 

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

İlgili Haberler