Alman Bild'de inanılmaz Mehmet Şimşek haberi

Alman Bild'de inanılmaz Mehmet Şimşek haberi

Erdoğan'ın Ekonomi danışmanı Yiğit Bulut'un iktidara yakın Gazete Star'da yazdığı köşede Avrupa'yı tehdit ettiği gün, Alman medyasında Mehmet Şimşek'in ekonomik yardım talebi yer aldı.

Ekonomide uzun süredir yaşanan ve verilerede yansıyan kriz konusunda hiç beklenmedik bir gelişme yaşanıyor. Siyasi söylemlerde sürekli ağır ithamlarda bulunulan Almanya'dan ekonomik yardım talebinde bulunulduğu haberleri geliyor.

Alman medyasında bu haberlerin yayınlandığı gün ise Erdoğan'ın ekonomi danışmanı ve Varlık Fonu yönetim kurulu üyesi Yiğit Bulut Star Gazetesinde ki köşesinde Avrupaya ağır tehditler içeren bir yazı kaleme aldı.

NAZİ VE EVİNİZDEN ÇIKAMAZSINIZ SÖZLERİ BÜYÜK TEPKİ ALMIŞTI

Referandum sürecinde Alman hükümetini Nazi politikaları izlemekle suçlayan Erdoğan yönetiminin Berlin’den acil ekonomik yardım talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Alman medyasında yayımlanan haberlerde, “Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ilişkilerin normale dönmesinin şart olduğunu bildirdi” ifadeleri dikkat çekti.

ALMAN MEDYASININ AMİRAL GEMİSİNE AÇIKLAMA

Şimşek’in, Başbakan Angela Merkel’e çok yakın ve ülkenin de en güçlü yayın grubunun amiral gemisi konumundaki Bild’e bu tür açıklamalarda bulunması, Türk ekonomisinin çıkmazda olduğu yorumlarına güç kazandırdı.

Geçen hafta Washington’da yapılan G20 toplantısında Türk ekonomisin içinde bulunduğu “zor durumdan” kurtulabilmesi için olanaklar arandığını belirten Şimşek, Bild gazetesine, “Bunun için de Almanya’ya ihtiyacımız var” dedi.

ALMAN BAKAN TUTUKLU GAZETECİYİ ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ

Ankara’nın bu taleplerini yeni olmadığına dikkat çekilen haberlerde, son gerginliklerin ertesinde böyle bir talebin gelmesinin yine de şaşırtıcı olduğu savunuldu.

Federal Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, geçtiğimiz günlerde gazeteci Deniz Yücel’in süren tutukluluğuna dikkat çekerek, ekonomik bir destek verilmesinin kolay olmadığını hatırlatmıştı.

REFERANDUM SÜRECİNDE GERGİNLİK ERTELETMİŞ

Schäuble ile Şimşek’in bu ekonomik yardım konusunu bir süredir konuştuğu, ancak referandum sürecindeki suçlamalarla kesintiye uğradığı da Alman medyasının son haberlerinde yer aldı.

Almanya Avrupası’nın güçlü adamı ve yer yer de sahibi gözüyle bakılan Wolfgang Schäuble, Der Spiegel’e verdiği kısa bir süre önce verdiği demeçte, “Türk ekonomisin şu anda ağlanacak durumda olduğunun” altını çizmişti. 

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

İlgili Haberler