DÜNYAYI AYAĞA KALDIRAN GÖRÜNTÜLER

DÜNYAYI AYAĞA KALDIRAN GÖRÜNTÜLER

Eli kanlı devlet İsrail'in 18 yaşında Filistinli genç bir kızı göz göre göre 10 kurşunla infaz etmesi dünya medyasına ayağa kaldırdı.

Filistin'in El Halil kentinde sabah saatlerinde konteyner kontrol noktasının yakınından geçen Filistinli18 yaşındaki Hudeyl Huşlemun İsrail askerlerinin engellemesiyle karşılaştı. Cumhuriyet'in AA'ya dayandırdığı haberinde genç kızın babası "onu vurmayabilirlerdi " diye isyan etti.

18 YAŞINDA GENÇ KIZI 10 KURŞUNLA VURDULAR

İsrail askeri, kendisine direnen ve topraklarından çıkmasını isteyen genç kızı otomatik silahıyla vurdu. Genç kız merminin karnına isabet etmesiyle yere yığıldı. İsrail askerleri, ambulansın yaralı kızı almasına izin vermedi. Hudeyl yarım saat yerde acı içinde yattıktan sonra ancak hastaneye kaldırılabildi. İsrail askerlerinin karnına kurşun sıktığı kız yoğun bakıma alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

OTOMATİK SİLAHLI ASKERLERE BIÇAK ÇEKMİŞ

İsrail ordusu ise Filistinli kızın İsrail askerini bıçaklama girişiminde bulunması üzerine ateş açıldığını savundu. Hedil el-Heşlemun’un acılı babası Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte, "İsrail askerleri kızımı soğukkanlılıkla öldürdü. Vahşice ve kasıtlı olarak öldürdüler. Hedil'i durdurma imkânları vardı ama bunu yapmadılar ve kayıtsızca öldürdüler" diye konuştu. 

[Haber görseli]

10 KURŞUN

Daily Mail'in Filistin medyasından aktardığı habere göre; üniversite öğrencisi olduğu belirtilen genç kız, çantasında ne olduğunu göstermediği ve peçesini açmayı reddettiği için 10 kurşunla vuruldu. New York Times'a konuşan bir tanık ise kızın çantasının içindekileri gösterdiği sırada vurulduğunu söyledi.

İBRANİCE BİLMİYORDU

Fawaz Abu Aisheh adlı bir başka tanık ise Heşlemun'un olay anında "buz kestiğini ve şoke olduğunu" anlatırken, kendisinin "İbranice bilmiyor diye bağırdığını" aktardı. 34 yaşındaki Aisheh, "Bıçağı olsa bile askere ulaşmak için bir metrelik bir bariyerin üzerinden atlaması gerekirdi" dedi ve olay yerinde ağır silahları bulunan yaklaşık yedi asker olduğunu belirtti. Dünyayı şoke eden olayın ardından Filistinliler ve İsrail güçleri arasında arbede yaşandığı, İsrail askerlerinin olay yerinde toplanan grubu dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı