DÜNYA MEDYASINDA TWİTTER YASAĞI

DÜNYA MEDYASINDA TWİTTER YASAĞI

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın Türkiye'de erişiminin engellenmesi dünya basınında büyük yankı buldu.İşte tüm dünya medyasında yazılanlar

Dünya meyasında TWETTER yasağı geniş yer buldu.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Türkiye'de Twitter'a erişimin engellenmesini attığı bir tweet ile eleştirdi. "Erdoğan’ın Twitter’e yönelik tehdidi sadece kendisine değil tüm millete zarar veriyor." ifadeleri kullanıldı. 

Avrupa Birliği Komisyonu'nun dijital gündemden sorumlu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes ise yasağı "temelsiz, anlamsız ve korkakça" sözleriyle değerlendirdi. Kroes, "Türk halkı ve uluslararası toplum bunu sansür olarak görecektir. Zaten öyle." ifadelerini kullandı.

LE FİGARO: “BAŞBAKAN TWİTTER’İ BLOKE ETTİ

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro ise “Türkiye Perşembe akşamı, Başbakan Twitter’i Bloke Etti” başlıklı haberinde “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yolsuzluk skandalında kendisine meydan okuyan telefon kayıtlarının yayınlanmasına misilleme olarak sosyal ağı yasaklamakla tehdit etmesinden birkaç saat sonra Twitter’e erişimi bloke etti” diye yazıyor.

BBC: TWITTER TÜRKİYE’DE ENGELLENDİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye’deki twitter kullanıcılarının sosyal medya sitesine erişemediklerini yazdı.
Twitter engelinin Başbakan Recep Erdoğan’ın Bursa’daki konuşması sırasında “Twitter’ın kökünü kazıyacağız” açıklamasının ardından geldiğine dikkat çeken BBC, Twitter’ın bu engelleme ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadığını bildirdi.

FINANCIAL TIMES: TÜRKİYE TWITTER’A ERİŞİMİ ENGELLEDİ

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’deki Twitter yasağını “Türkiye Twitter’a erişimi engelledi” başlığı ile duyurdu.

Perşembe gecesi Türkiye’de Twitter’a erişimin Başbakan’ın sosyal medyaya yönelik “kökünü kazıyacağız” ifadelerinin ardından engellendiğini yazan Financial Times, Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, şirketin Türkiye’deki mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle Twitter internet sitesini yasaklamaktan başka seçenekleri olmadığı açıklamasını aktardı.

Hükümetin Twitter aracılığıyla internete sızdırılan bir dizi ses kayıtlarına maruz kaldığına vurgu yapan gazete, Başbakan’ın kendi ve oğlu arasında olduğu iddia edilen telefon görüşmelerinin sahte olduğunu söylediğini aktardı.

GUARDIAN: TÜRKİYE’DE TWITTER KULLANIMI YASAKLANDI

İngiltere yayınlanan Guardian gazetesi de haberi “Başbakan’ın sosyal medyaya saldırısının ardından Türkiye’de Twitter kullanımını yasakladı” başlığı ile duyurdu.

Başbakan Erdoğan’ın internete sızan ses kayıtlarının ardından sosyal medya sitelerini kapatmaya yönelik tehditlerde bulunduğunu hatırlatan gazete, iki hafta önce Başbakan’ın Facebook ve Youtube internet sitelerini yasaklama fikrinde olduğunu ancak bunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından reddedildiğini bildirdi.

WALL STREET JOURNAL: “ATILAN ADIM, TÜM TÜRKİYE’DE ŞOK DALGALARINI YARATTI"

ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal Türkiye’nin Twitter’e erişimi bloke etme kararını okuyucularına “Tüm Türkiye’de şok dalgalarını yarattı” sözleriyle duyururken “Türk vatandaşları, hükümete muhalefeti seslendirmek ve gösterileri düzenlemek için artan biçimde sosyal medyaya başvuruyorlar” diyor. Gazete “Yasak, Türkiye’yi, Suriye, Kuzey Kore ve İran dahil muhalif görüşlerini bastırmak üzere Twitter ve diğer sosyal medyayı susturan az sayıda otoriter devletin yanına yerleştirdi” savını dile getiriyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı