DÜNYA BASINI IŞİD HALİFESİNİ BÖYLE YAZDI

DÜNYA BASINI IŞİD HALİFESİNİ BÖYLE YAZDI

Işid Lideri Ebubekir el Bağdadi'den böyle bahsettiler.

Ebubekir el Bağdadi, geçtiğimiz hafta yayınlanan sesli mesajında ise tüm dünyadaki Müslümanları 'cihad etmek üzere halifelik topraklarına' çağırmıştı.

Bugüne kadar yüzünü gizleyen Bağdadi, siyah sarık ve cübbesiyle verdiği cuma hutbesinde, "Bana ağır bir sorumluluk ve yüce bir görev verildi" dedi, "Allah bize düşmanlarıyla savaşmamızı ve dini ikame etmek için onun yolunda cihat etmemizi emretti" ifadelerini kullandı.

İNGİLİZ VE FRANSIZ BASININDA HABER OLDU

IŞİD lideri Abu Bakr al-Bağdadi, İngiltere ve Fransa basınında yüksek tirajlı gazetelere kapak oldu.

Fransa’nın saygın gazetelerinde Liberation’ın haftasonu sayısına ’Yeni Bin Ladin’ manşetiyle kapak olan al- Bağdadi, İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden The Sun gazetesine "Büyük Bağdadi. Bankada bir milyarı var ve dünya savaş ilan etti" manşetiyle kapak oldu.

Sunday People gazetesi, manşetten "Dünyanın En Şeytan Adamı" başlığını kullandı. Haberde IŞİD liderinin vaazda tüyler ürpetici mesajlar verdiğini yazdı. The Sun on Sunday gazetesi ise "Halife Cihat Çağırısı Yaptı" başlığı ile haberi verdi. The Sunday Times, ise "Terörist Halife Cihat’ı Teşvik için Yüzünü Gösterdi" başlığını kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı