Devlet Bahçeli'den Melih Gökçek açıklaması

Devlet Bahçeli'den Melih Gökçek açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, Melih Gökçek ve " Türkçülük bölücülüktür " konularında uzun süredir desteklediği AKP ve Genel başkanı Erdoğan'ın çizdiği yola uygun bir açıklama daha yaptı.

 Medyada yer alan Melih Gökçek ile ilgili arabulucu olacağı yönündeki haberlere değinen Bahçeli
 "Melih Bey 5 dönem yaptı, ne kadar faydalı görüyoruz. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz" dedi. Öte yandan Bahçeli kendisinden merakla beklenen başka bir konuya daha yanıt verdi. Erdoğan'ın "Türkçülük bölücülüktür" sözlerine de çok dikkatli seçilmiş kelimelerle, nazik bir karşılık verdi.

ERDOĞAN'A ÇOK NAZİK BÖLÜCÜLÜK GÖNDERMESİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Türkçülük de Kürtçülük de bölücülüktür' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Kürtçülüğü izah için Türkçülüğü örnek göstermek yanlıştır" dedi.

ECEVİT'İ SAVUNDU

Bahçeli, Erdoğan'ın eski Başbakan Bülent Ecevit'e yönelik sözlerine ilişkin olarak da "Erdoğan'ın ifadeleri benim tanıdığım Ecevit ile bağdaşmaz. Milli konulardaki hassasiyetini 57. Hükümet'te gördüm" dedi.

Bahçeli ayrıca terörle mücadelede partisinin Erdoğan'ı yalnız bırakmayacağını söyledi.

'MELİH BEY 5 DÖNEM NE KADAR FAYDALI OLDU GÖRÜYORUZ'

İstifası gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında da soru sorulan Bahçeli, "Melih Bey 5 dönem yaptı, ne kadar faydalı görüyoruz. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'MÜFTÜLERE NİKAH YETKİSİ LAİKLİĞE AYKIRI DEĞİL'

Bahçeli, Tartışmalara sebep olan 'müftülere nikah yetkisi'nin laikliğe aykırı olmadığını savundu.

İlgili Haberler