Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında son dakika gelişmesi

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında son dakika gelişmesi

CHP Milletvekili ve eski genel başkanı Deniz Baykal'ın Fransa dönüşü damarlarında oluşan pıhtı sonucu gelişen rahatsızlığı sonucu acil olarak kaldırıldığı hastaneden ve eşinden açıklama geldi.

Ateşi yükselerek sabah erken saatlerde hastaneye kaldırılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın beyine giden damarlarından birinin tıkalı olduğu belirlendi.

DAMAR AÇILDI AMA HASAR BELLİ DEĞİL

Hastanede müdahale ile damarı açılan Baykal, yoğun bakımda tedaviye alındı.Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Güzel, "Sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. İşlemin çabuk yapılmış olmasında fayda var. Gecikseydi geri dönme şansı az olabilirdi.Bilinci açık" diye açıklama yaptı. 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş ise doktorlarla birlikte yaptığı açıklamada "Ben de kendisini gördüm, kendisiyle de konuştum. Bilinci gayet açık, konuşabiliyor.Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı. Elindeki de iyileşme sürecinde. Bu tedavi devam edecek. Tahmin ediyorum 48 saat yoğun bakımda takibi olacak, tedavileri yapılacak" dedi.

EŞİ; ÖNÜMÜZDE Kİ SÜREÇ KRİTİK

Baykal'ın eşi Olcay Baykal, haberi alır almaz Antalya'dan Ankara'ya gitmek için yola çıktı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Baykal'ın durumu ile ilgili hastaneden bilgi aldı.Hastanede Baykal'ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kendisini gördüm, konuştuk sağlık durumu iyi ama önümüzdeki süreç kritik" dedi.

FRANSA DÖNÜŞÜ FENALAŞTI

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa'nın Strasbourg kentinde temaslarını sürdürüyordu. Türkiye'ye dönen Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle önce bir özel hastenede sonra Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi. Tıkanan damarı yapmak için Baykal'a anjiyo yapıldı.

"48 SAAT YOĞUN BAKIMDA TAKİBİ OLACAK"

Beyne kan akımı normale dönüyor. Ondan sonraki süreçte ise, derhal ilaç tedavileri başlanıyor. Yoğun bakıma hastamız tekrar alınıyor, tedavisi devam ediyor. Ben de kendisiyle konuştum, bilinci gayet açık, konuşabiliyor. Her olayın farkında, güç kaybında da geri dönüş görülüyor. Tahmin ediyorum ki 48 saat yoğun bakımda takibi olacak, tedavisi yapılacak."  

SON DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Doktor Kıvılcım Yavuz da  "Mehmet hocamızın yoğun çabasıyla hızlı bir şekilde hastanemize getirildi. Saat 9’da damarı tamamen açılmıştı. Pıhtıyı çıkarttık, stentle tedavi ettik. Takiplere devam edeceğiz. Şu an medikal takiple tedaviye devam edeceğiz. Bacağı iyi düzeldi, çok hafif kolunda güçsüzlüğü var. Yoğun bakım ekibiyle beraber takip devam edecek" diye konuştu. Doktor Canan Işıkay ise "Deniz beyin son durumu geldiği duruma göre daha iyi. Kolu ve bacağındaki güçsüzlük oldukça düzeldi. Bizimle gayet güzel sohbet etti. Nerede olduğunu, başına neler geldiğini bilgileri kendisinden aldık. Hemen gelir gelmez damarın açılması seyrini olumlu etkileyecektir. Bundan sonra yoğun takip gerekiyor. Özellikle ilk birkaç gün. Yakın takipte tutacağız, ondan sonraki asıl seyrini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

UYANMIŞ OLMASI BÜYÜK ŞANS

İbiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayarak Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldığını da bildirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan İbiş, bir soru üzerine, "Muhtemelen Deniz Bey öksürükle uyandığı sırada o beyin hasarının doğurduğu bir sonuçla uyandı.

İLK 6 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

Uyanmış olması büyük bir şans, uyanmayabilirdi de. Hızla hastaneye nakli hepsi önemli. Tabii sonuç olarak bu süreçlerde en önemli şey ilk 6 saattir. İlk müdahaleler 6 saat geçmeden yapıldı, bu büyük bir şans. Daha büyük bir hasarla karşılaşabilirdik, şimdi hafif bir hasardan bahsediliyor. Bu, büyük bir şans. Bana göre, iyileşmeden sonra eski aktivitesine kavuşacaktır. Eski fonksiyonlarına dönecektir. Bundan sonraki süreçte akciğere tükürük kaçması oldu, ona yönelik tedaviye de başlandı. Her şey yolunda giderse, inşallah görevinin başına dönecektir diye tahmin ediyorum" dedi. 

"SOL KOL VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR"

Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Güzel sabah yaptığı açıklamada “Beyin damarlarından ana damarın tıkandığı görüldü, bu nedenle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı, tıkanmış olan damar açıldı ve stent koyuldu. Şu anda tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Sayın Baykal’ın bilinci açık, sadece bir miktar güç kaybıyla hastanemize geldi. Durumunun daha iyiye gideceğini umuyoruz” dedi.   Baykal’ın beyin fonksiyonlarının hepsinin yerinde olduğunu, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük olduğunu söyleyen Güzel, “Yapılan müdahalenin çabuk yapılmış olmasının faydası var.

GERİ DÖNDÜRÜLMESİ ZORDU

Gecikilseydi beyin fonksiyonlarındaki güçsüzlüğün geri dönme şansı az olacaktı. Yoğun bakımda tedavi sürüyor, bundan sonraki süreç yoğun bakımdaki tedavinin gidişine göre olacak. Sol kolunda ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Beyindeki damar tıkanıklığının sebep olduğu şey bu. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok. Yapılan damar açma işlemi kapalı girişimsel olarak yapıldı. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır. Ama şu andaki durumu bilinci açık, konuşabilecek durumda. Ciddi bir problem görülmüyor ama takibi sürüyor” diye konuştu.

İlgili Haberler