Deniz Baykal ile ilgili son durum

Deniz Baykal ile ilgili son durum

Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin sosyal medyada yapılan çeşitli açıklamaların ardından Hastane ve CHP'den yeni açıklamalar geldi.

Beyin damarında ki pıhtı nedeniyle 3. kez ameliyata alınan ve yapılan açıklamalarda durumunun kritik olduğu açıklanan Deniz Baykal için Habertürk yazarı Sevilay Yılman attığı tweette, Baykal'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini iddia etti. 

HASTANE ; CİDDİYET DEVAME DİYOR

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada , "Ciddiyet devam ediyor, daha da devam edecek. Süreç iyi görünmüyor. Şuan bilinç kapalı durumda." ifadelerini kullandı. 

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL; DUYUMLAR ASILSIZ

Öte yandan CHP'li Özgür Özel Deniz Baykal'ın hayatını kaybettiğine yönelik sosyal medyada dolaşan haberlerin ardından "Duyumların tamamı asılsızdır." dedi.

Üçüncü ameliyatın ardından sağlık durumu kritik bir aşamaya gelen Deniz Baykal'ın beyin ölümünün ne yazık ki gerçekleştiği iddia ediliyor.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman attığı tweette Baykal'ın hayatını kaybettiği iddialarına karşı, "Yanlış bi bilgi dolaşıyor şu anda #denizbaykal la ilgili..Henüz ölmedi hayatta ancak durumu iyi değil.Beyin ölümü gerçekleşmiş durumda" ifadelerine yer verdi.

ÖZGÜR ÖZEL: DUYUMLARIN TAMAMI ASILSIZDIR

Öte yandan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski  CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır." dedi.

Özel, Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesinin bahçesinde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorların Baykal'ın sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamaları hatırlattı.

005843243331.jpg

PAYLAŞIM ENDİŞE YARATTI

Doktorların açıklamasının ardından bir televizyon kanalının muhabirince sosyal medyada paylaşımda bulunulduğunu bildiren Özel, bu paylaşımın endişe yarattığını ifade etti. Paylaşımın ardından Baykal'ın doktoruyla görüştüklerini belirten Özel, şunları söyledi:

"Deniz Bey'i takip eden doktor şu açıklamada bulundu, 'Son açıklamadan beri durumunda hiçbir değişiklik yok. Durumu stabil. Kötüye herhangi bir gidiş yok. Yarın sabah planlanan tomografi çekilecek, Deniz Bey'in sağlık durumu son yapılan açıklamadan beri değişmedi' dedi."

 

33-018.jpg

BAYKAL SEVENLER TEDİRGİN

Sosyal medyada paylaşılanların infial yarattığını vurgulayan Özel, bu paylaşımların Baykal'ın sevenlerini ve Türkiye'yi tedirgin ettiğini söyledi.

Baykal'ın sağlık durumunun değişmediğini, durumun ciddi olduğunu ancak kötüye gidiş olmadığını bildiren Özel, "Biz bu geceyi Sayın Genel Başkan'ın güçlenerek, sağlığına yaklaşarak geçireceğini ve yarın iyi haberler umuyoruz. Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır." diye konuştu.

DENİZ BAYKAL'IN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN HASTANEDEN AÇIKLAMA

Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin hastaneden yapılan açıklamada "Beyindeki kanama ve ödem en üst düzeyde seyrediyor." ifadeleri kullanıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin "Şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk, ancak gelinen  

tablo içerisinde, elbette ki umutlarımızı yine koruyoruz ama bazı olumsuzlukları yaşadığımızı da sizler de biliyorsunuz, sizlerle de paylaşıyoruz.

Hep bunu söyledik, olayın ilk başladığı anda hayati tehlikesi var zaten, çünkü hep dedik ki ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var. Yine de var elbette ki ama bu hastaneye geldiği anda da vardı.

Şu anda kendisine yine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Solunum desteği sağlanıyor, beyin destekleri sağlanıyor. Bu süreç içinde kendisi tabii ki bilinci kapalı olarak uyuyor." dedi.

3. KEZ AMELİYATA ALINDI

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beyninde oluşan basınç nedeniyle 3. kez ameliyat edildi

Deniz Baykal'ın dün sabah yapılan ameliyat sonucu yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendi. İşlem, enfeksiyon riskine karşı ameliyathanede yapıldı.

Baykal'ın, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Temizleme işleminin ardından Baykal'ın tomografisi çekildi. Tomografi sonuçlarının doktorlar tarafından değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beyindeki ödem nedeniyle yeniden ameliyata alınmıştı. Baykal'ın ameliyatının sona erdiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İBİŞ: DENİZ BAYKAL ŞU ANDA UYUTULUYOR, ZİYARET YASAĞI GELDİ

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın ameliyatına ilişkin dün akşam saatlerinde açıklamalarda bulundu.

İbiş, "Bazı beyin ödemlerinin ortaya çıkması, beyin kanaması komplikasyonlardan biri olabiliyor. Bugün diğer bir komplikasyon da kafa içi basıncının artması. Ani gelişen bir durum. Şu anda kanama yok o konuda içimiz rahat. Deniz bey şu anda uyutuluyor. Akşam 8 gibi tekrar tomografisi yapılacak. Ardışık tomografilerle sürekli değerlendirilecek. Beyin çok hassas bir organ. Risklerle dolu. Şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşlarımızın kontrolü altında. Bundan sonra farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz, onu bilemiyoruz. Deniz beye ziyaret yasak, dün de yasaktı bugün de yasak. Enfeksiyon riskini alsın istemiyoruz. Bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir. Deniz bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Beyine giden ana damarın tıkanması, bu noktadan sonra yeni tıkanıklıkların oluşmamasıydı bizim tedavi planımız. Riskler her zaman vardır. İmkanlar doğrultusunda elden gelen yapılacaktır. Önümüzdeki süreçlerde farklı tablolarla karşılaşabiliriz." dedi.

İlgili Haberler