DARBEDEN SONRA A 101 VE BİM HABERİMİZE NEDEN HÜCUM EDİLDİ

DARBEDEN SONRA A 101 VE BİM HABERİMİZE NEDEN HÜCUM EDİLDİ

15 temmuz darbe girişiminin ardından sitemiz tarafından yapılmış a 101 ve BİM haberlerine tık rekorları kırıldı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden sonra sitemiz okurlarının bir davranışı yazı işlerinde büyük şaşkınlık uyandırdı. 

2 YIL ÖNCE YAPILMIŞ HABERLER

Sitemizin 2 yıl önce yaptığı BİM ve A101 mağaza zincirlerine ilşkin haberlere ziyaret rekorları kırıldı. Google üzerinden direk aramalar ile ulaşılan haberlerimize 10 binlerce vatandaşın neden ıulaşmak istedİği anlaşılamadı.

 HALA BÜYÜK BİR OKUR KİTLESİ ARAYIP BULUYOR

Darbenin üzerinde günler geçmiş olmasına rağmen aşağıda bir örneğini verdiğimiz haberlerimiz hala yüzlerce kişi tarafından arama motorları üzerinden okunuyor.

CEMAAT AKP ÇATIŞMASININ İL GÜNLERİNDE HİSSE DEVİRLERİ YAŞANMIŞTI

Birbirlerine rakip olan iki parakende satış zincirinin AKP Fethullah Gülen'in çatışmasının ilk günlerinde hisse değişiklikleri yaşandığı ancak 15 temmuz darbesinin bununla ne ilgisi olduğu anlaşılamadı.

İŞTE O  MAYIS 2014 TARİHLİ O HABER

Asya Katılım Bankası (Bank Asya), A 101’de bulunan hisselerinin satışını tamamladı. 17 Aralık Operasyonlarından sonra ortaya çıkan ses kayıtlarında adı çıkan Başbakan'ın yakın arkadaşı M.Latif Topbaş'ın büyük ortağı olduğu BİM Parekende zincirinin en büyük rakibi durumunda bulunan A 101 böylelikle, cemaatin bankası olarak adlandırılan Bank Asya'nın iştiraki olmaktan çıkmış oldu.A 101 Türkiye parekende zincirinin en büyüğü durumunda olan 4000 den fazla şubesi bulunan BİM'in, 2Binin üzerinde şube ile en büyük rakibi durumundaydı.
Bankadan konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre yüzde 21,83625 hisse 350 milyon TL bedelle Aydın Perakendecilik Yatırımları AŞ’ye devredildi.
Bank Asya, peşin olarak yapışın satışın ardından net 303,2 milyon TL kar elde etti.

SATILDIĞI OCAK AYINDA HABERLERE YANSIMIŞTI

17 Aralık operasyonundan sonra en çok konuşulan bankaların başında Bank Asya geldi. Gülen cematinin bankası Bank Asya, ilk olarak operasyondan önce dolar aldığı, daha sonra da bazı kurumların ve vatandaşların mevduatlarını çektikleri iddialarıyla gündeme geldi. Operasyon sonrasında özellikle devlet kurum ve teşekküllerinin mevduatlarını çekmesi yüzünden hisse değeri sürekli düşen ve mevduatları boşalan bankanın imdadına önce, cemaat mensupları koştu. Ardından Banka genel Müdürü bir açıklama yaparak Bank Asya'nın mali durumunun iddia edildiği gibi kötüye gitmediğini rakamlar vererek açıklamıştı. 

TMSF'nin bankaya el koymasını önlemek için cemaat mensupları, elinde avucunda neyi varsa satıp bankaya yatırdı. Bu da yetmeyince Bank Asya varlık satımına geçti. Banka son olarak A101'deki hisselerinin satışıyla gündeme geldi.Satış kararı geçtiğimiz Ocak ayında gazetelere yansımıştı.

BİM HİSSELERİDE DEVREDİLMİŞTİ

Öte yandan adı Urla'daki villalar ve dinleme kayıtları ile gündeme gelen BİM Birleşik Mağazalar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş kardeşi Ahmet Afif Topbaş'a 59 milyon 250 bin liralık BİM hissesini geçtiğimiz şubat ayında devretmişti.

KAP'ta yer alan duyuruya göre, 25 Şubat'ta belirtilen satış işlemi 26 Şubat'ta gerçekleşti. Böylece halka kapalı 1.5 milyon adet BİM hisse senedi borsa dışından hisse başı 39.5 liradan Ahmet Afif Topbaş'a satılmıştı. İşlem sonrasında Ahmet Afif Topbaş'ın şirket sermayesindeki payı yüzde 9.52'ye yükseldi. Mustafa Latif Topbaş'ın payı ise yüzde 15.78'den yüzde 15.28'e geriledi. İşte Türkiye'nin 4bin şubesi olan en büyük parekende zinciri ile ilgili haberimiz

BİM KİMİN ?

 

ilgili-haber-kopru-fontu-045.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı