CUMHURBAŞKANI ADAYININ "VİZYON" BELGESİDİR

VİZYON BELGEM

Her ne kadar 20 milletvekili bulup resmen başvuramadıysam da fi tarihinde adaylığımı duyurmuştum. Sağolsunlar, eş, dost ilgilenmişler; “Vizyon belgeni açıkla, garanti seçilirsin” dediler. Ben de dedim ki, istediğiniz vizyon belgesi olsun, ahan da buyurun:

*Seçildiğim taktirde herkesin Cumhurbaşkanı olacağım. Lakin bana oy vermeyenlerin bamburuklarını sökmezsem adam değilim. Şimdiden gamatoyu basıyorum zaten.

*İlk işim, Esed’i ceset yapmak olacak. O bana çok kelek yaptı.

*Duble yolları trible yapacağım, üçün biri (yani üç yolun biri) bana ait olacak.

*Yerlerini ihaleden sonra açıklamak kaydıyla 81 ile 81 hava alanı yapacağım. Olmayan illerin başı kel mi?

*Adana ile Samsun arasında bir manyak kanal, Antalya ile Zonguldak arasında bir serseri kanal ve İzmir ile Van Gölü arasında bir zevzek kanal yapmak suretiyle anayurdu kanallarla öreceğim.

*İsviçreli bilim adamlarına danıştım. İstanbul’un su sorununu çözmek için, Haliç’in suyunu sisteme basacağım. Bu yöntemle nüfusun yarısını ölmüşlerine kavuşturabilirsem geriye kalanların duasıyla sırat köprüsünü yel gibi geçerim. Geçemezsem de bu tarafta kalırım, o çevreden epey arsa kapattım elhamdülillah.

*Normalleşme konusunda kesinlikle ödün vermeyeceğim. Başta yalan ve iftira olmak üzere anafor, arak, avanta, haminto, haybe,  plaçka, tufa, kaparoz, cukka, aşıramento, cebellezi, cumburlop, voli, lüpçülük… hepsi normal olacak. Ayrıyeten, kaşkariko, ketenpere, hacamat, mandepsi ve hâttâ anzarot da normal olacak. Yeter ki makas değiştiren, ibik kaldıran olmasın.

*Açılımı iyice açacağım, herkes görsün, herkes yararlansın. Misal kuşdili, kaynana dili, vücut dili… bütün diller resmi dil olacak. Ayrıyeten eğer isterlerse seçimlerde bana oy veren herkes ayrı devlet kurabilecek. “Ulusların kaderlerini tayin hakkı” oluyor da insanların kaderlerini tayin hakkı niye olmuyor?

Eşşek gibi… Pardon, adam gibi tıpış tıpış gelip oylarınızı bana vermenizi bekliyorum. 

 

Editör Notu;

Yazarımız Kaya Çetin'in bu güzel yazısı posta kutusunda spama düştüğünden gözden kaçmış ve gönderildiği tarihten sonra yayınlanmıştır. Özür dileriz

Önceki ve Sonraki Yazılar